هوش مصنوعی

جستجوی معنایی

جستجوی معنایی زمینه ساز تحقق ایده‌ی وب معنایی  است. وب معنایی، همان‌طور که در ابتدا پیش‌بینی می‌شد، سیستمی است که ماشین‌ها را به کار می‌اندازد که  بفهمند و به درخواست‌های پیچیده انسان براساس معنای آن‌ها پاسخ دهند. چنین  فهمیدنی مستلزم آن است که منابع اطلاعاتی مربوطه به‌طور معنایی ساختار یافته شوند، یک کار چالش‌برانگیز. تیم برنز لی در ابتدا چشم‌انداز وب معنایی را این گونه توصیف کرد:

من رؤیایی دارم برای وب که در آن کامپیوترها توانایی تحلیل تمام داده‌های روی وب، مثل محتوا، پیوندها و تراکنش‌های بین مردم و کامپیوترها را دارند. یک وب معنایی، که این امر را ممکن می‌سازد، فعلاً در حال ظهور است، اما زمانی که کامل شود، روال‌های روزانه تجارت، بروکراسی و زندگی روزمره ما توسط گفتگوی بین ماشین‌ها انجام می‌شود. عامل‌های هوشمند بین مردم برای دوره‌ای که نهایتاً این امر محقق شود تبلیغ می‌کنند.

وب معنایی به عنوان یک جمع‌کننده بین تمام محتوی مختلف، سیستم‌ها و برنامه‌های کاربردی اطلاعاتی در نظر گرفته شده‌است. برنامه‌های کاربردی در زمینه نشر، وبلاگ‌نویسی و خیلی سطوح دیگر وجود دارد.

معمولاً واژه‌های معناشناسی، ابرداده، هستی‌شناسی و وب معنایی متناقض استفاده می‌شوند. به‌طور خاص، این واژه‌ها به عنوان کلمات فنی هر روز توسط محققین و پزشکان، جهت پوشش یک گستره وسیعی از زمینه‌های مختلف فناوری، مفاهیم و سطوح برنامه‌های کاربردی استفاده می‌شوند. به علاوه، با توجه به وضعیت فعلی، نسبت به فعال کردن فناوری‌هایی که برای تحقق وب معنایی پیش‌بینی می‌شد، سردرگمی وجود دارد. در یک مقاله که توسط Greber,Barnard, Van der Merwe ارائه شد، چشم‌انداز وب معنایی جدول‌بندی شده و خلاصه‌ای از واژگان و فناوری‌های راه انداز ارائه شده‌است. مدل معماری مطرح شده توسط تیم برنزلی به عنوان مبنایی که مدل وضعیت فناوری‌های حال حاضر و در حال ظهور را ارائه می‌کند، استفاده می‌شود.

بنابراین، کاربر نباید چندان نگران انتخاب بهترین کلیدواژه یا از دست دادن منابع مرتبط باشد. چرا که کافی است او به بخشی از شبکه مفاهیم مرتبط به هم در مجموعی از مدارک دست یابد و با دنبال کردن پیوندهای معنایی میان آنها به نتیجه دلخواه خود برسد.

منبع:ویکی و یزدان منصوریان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا