بهینه سازی موتور جستجو

آموزش کامل لینک بیلدینگ

بخش ۱ :
لینک بیلدینگ چیست و چه اهمیتی دارد؟

اگر اندکی با دنیای سئو و رتبه بندی وبسایت ها در موتورهای جستجو آشنا باشید، قطعا از تاثیر لینک بیلدینگ و ایجاد بک لینک های با کیفیت مطلع هستید.

درست است که تکنیک ها و نکات لینک سازی مدام در حال تغییر است اما اساس کلی این فرآیندها بدون تغییر باقی می ماند. در واقع اساس کلی در اجرای فرآیندهای لینک بیلدینگ، دریافت (نه ساخت!) بک لینک های با ارزش است.

در این بخش می خواهیم به تشریح برخی از مقدمات و اصول اولیه لینک بیلدینگ یا لینک سازی بپردازیم.

تعریف لینک بیلدینگ یا لینک سازی

لینک بیلدینگ یا لینک سازی به فرآیندی گفته می شود که در نتیجه آن از یک وبسایت دیگر به وبسایت شما هایپرلینک (یا اصطلاحا بک لینک BackLink) داده شود.

بک لینک ها ابزارهایی برای هدایت کاربران به صفحات مختلف از سایت های مختلف می باشد. همچنین به موتورهای جستجو کمک می کند تا در صفحات وب بخزند و اصطلاحا آنها را کراول (Crawl) کنند.

بک لینک ها به دو صورت داخلی و خارجی ایجاد می شوند. لینک های داخلی به صفحات مختلف یک سایت اما لینک های خارجی به یک وبسایت دیگر اشاره می کند. هر دو نوع لینک بیلدینگ اهمیت خاص خود را دارد که در ادامه بیشتر درباره آنها صحبت خواهیم کرد.

تکنیک های فوق العاده متنوعی برای لینک سازی وجود دارد. با این حال اکثر متخصصان بر این باورند که لینک بیلدینگ سخت ترین بخش سئو می باشد و به همین دلیل زمان زیادی برای آن صرف می کنند.

بنابراین، اگر بتوانید در این حوزه مهارت کسب کنید و حرفه ای شوید، می توانید از رقبای خود پیشی بگیرید.

آناتومی و ساختار لینک ها

قبل از اینکه بتوانید به اهمیت لینک سازی پی ببرید، لازم است با ساختار و آناتومی لینک ها آشنا شوید و بدانید که یک لینک چگونه ایجاد می شود، چگونه توسط موتورهای جستجو خوانده می شود و …

شکل زیر یک تکه کد html را نشان می دهد که بصورت یک لینک ترجمه می شود :

برای مشاهده تصویر در سایز اصلی، بر روی آن کلیک کنید.

  • شروع تگ html : تگ a یک تگ html است که در واقع به موتورهای جستجو اعلام می کند که در ادامه با یک لینک روبرو خواهد شد.
  • آدرس مقصد لینک : در این قسمت که باید مقداری برای پارامتر href تعیین کنیم، در واقع آدرس اینترنتی مقصد لینک را (به همراه http یا https) وارد می کنیم. این آدرس همیشه آدرس یک صفحه وب نیست و می تواند به موارد مختلفی مانند عکس، فیلم و … اشاره کند.
  • انکرتکست : در این قسمت متنی که می خواهیم کاربران با کلیک بر روی آن به آدرس مقصد بروند را قرار می دهیم. البته انکرتکست علاوه بر متن می تواند عکس یا … نیز باشد. معمولا انکرتکست به صورت تکست آبی رنگ و بصورت آندرلاین نمایش داده می شود تا از باقی محتوا تمیز داده شود.
  • پایان تگ html : تگ a در اینجا بسته می شود و به موتورهای جستجو می فهماند که لینک تمام شد.

لینک ها چه معنایی برای موتورهای جستجو دارند؟

موتورهای جستجو از لینک ها به دو منظور استفاده می کنند :

  • برای یافتن صفحات جدید وب
  • برای تعیین اینکه یک صفحه وب چه رتبه ای باید در نتایج جستجو بگیرد.

هنگامی که موتورهای جستجو برای اولین بار یک صفحه وب را کراول می کنند، محتوای موجود در آن صفحه را ایندکس می کنند. سپس براساس این که آیا برای کلمات کلیدی مدنظر، محتوای مناسب در آن صفحه وجود دارد یا نه، تصمیم می گیرد که چه رتبه ای در نتایج جستجو برای این صفحه در نظر بگیرد.

اما موتورهای جستجو فقط به محتوا نگاه نمی کنند!

در واقع موتورهای جستجو علاوه بر محتوای یک صفحه، به تعداد لینک ها و همچنین کیفیت آنها نیز نگاه می کنند و هرچقدر بک لینک های بیشتر و با کیفیت تر به یک صفحه از سایت اشاره کنند، نشان دهنده این است که آن صفحه محتوای با ارزشی دارد و طبیعتا موتورهای جستجو رتبه بهتری برای آن صفحات در نظر می گیرد.

با توجه به اهمیت این موضوع، لری پیج، یکی از موسسان گوگل، پارامتری به نام پیج رنک (Page Rank) را معرفی کرد که صفحات وب را براساس تعداد بک لینک هایی که به آن ارجاع داده شده است، رتبه بندی می کند.

این پارامتر تنها بخشی از الگوریتم های رتبه بندی گوگل بوده و روش بسیار مناسبی برای تخمین کیفیت و ارزش محتوای یک صفحه وب می باشد.

این پارامتر با توجه به این حقیقت بیان شده است که اگر یک صفحه وب محتوای با ارزشی داشته باشد، افراد ممکن است ترغیب بشوند تا به آن لینک بدهند. اما اگر یک صفحه محتوای خوبی نداشته باشد، طبیعتا احتمال اینکه کسی به آن لینک بدهد، صفر است!

در واقع این یک قانون طبیعی است! شما همواره موارد و چیزهای خوب را به بقیه توصیه می کنید، نه مواردی که ارزشی ندارند و یا به درد نخور هستند.

اما پس از گذشت مدتی، متخصصان سئو متوجه شدند که چگونه این الگوریتم را دور بزنند و پیج رنک خود را بصورت کاذب افزایش بدهند و در کلمات کلیدی مدنظر خود رتبه خوبی را کسب کنند.

گوگل نیز به سرعت به آنها پاسخ داد و با آپدیت های جدید الگوریتم های خود، روش هایی را پیدا کرد که به کمک آن وبسایت های متقلب را شناسایی و جریمه کند و سایت هایی که ارزش لینک گرفتن و کسب رتبه خوب را ندارند، از نتایج جستجو حذف کند.

این موضوع همچنین گوگل را وادار کرد که از ارزش برخی روش های لینک بیلدینگ که پیش تر مورد تایید بودند، بکاهد! برای مثال، پیش تر ثبت سایت در دایرکتوری ها و ایجاد بک لینک موردتایید بود اما پس از اینکه توسط افراد مورد سواستفاده قرار گرفت، گوگل دیگر تاثیر چندانی برای این گونه بک لینک ها قائل نشد!

همچنین اقدام دیگر گوگل، پنالتی و جریمه کردن وبسایت هایی بود که بیش از حد از این تکنیک های متقلبانه استفاده می کنند. آپدیت های منظم الگوریتم پنگوئن گوگل یکی از مواردی است که به تشخیص وبسایت های متقلب و پنالتی کردن آنها کمک می کند.

بنابراین لازم است که بدانیم چه تکنیک هایی مورد تایید بوده و چه تکنیک هایی غیرقانونی است و سعی کنیم همواره در چهارچوب قوانین گوگل فعالیت کنیم تا دچار ضرر نشویم!

طبیعی است که تمامی الگوریتم های گوگل برای رتبه بندی وبسایت ها کاملا مشخص نیست و جز اسرار این کمپانی می باشد (البته برایان دین در مقاله ۲۰۰ فاکتور رتبه بندی گوگل تقریبا تمامی این موارد را ذکر کرده است!). اما موردی که تقریبا بین تمامی متخصصان سئو مورد توافق است، این است که بک لینک ها و به طور کلی فرآیندهای لینک سازی و لینک بیلدینگ همچنان نقش بسیار مهمی در میان الگوریتم های رتبه بندی گوگل بازی می کنند.

بنابراین این حقیقت کاملا واضح و روشن است که اگر تعدادی وبسایت در تمامی پارامترها یکسان باشند، تعداد و کیفیت بک لینک ها می تواند عامل تفاوت در رتبه بندی این وبسایت ها شود.

اما موردی که باید به آن توجه کرد این است که این احتمال وجود دارد در آپدیت های اخیر الگوریتم پنگوئن، از ارزش لینک سازی و لینک بیلدینگ و به طور کلی بک لینک ها تا حدودی کاسته شده باشد و جای آنها را سوشیال سیگنال (توییت ها یا +۱ ها و …) گرفته باشند.

اما به طور کلی در این مورد که شما با دریافت بک لینک های با کیفیت، رتبه و جایگاه بهتری در نتایج جستجو گوگل کسب می کنید، تردید بسیار کمی وجود دارد!

چرا می گوییم «بک لینک با کیفیت»؟

چرا که تمرکز گوگل بر روی بک لینک های با کیفیت است و این تمرکز و تاکید به مرور زمان بیشتر و بیشتر می شود و تمام تلاش گوگل بر این موضوع است که لینک های بی کیفیت را شناسایی و غربال کند.

این موضوع به طور کاملا مستقیم بر روی فعالیت متخصصان سئو تاثیر می گذارد و آنها باید مراقب باشند تا نتیجه تمام فرآیندهای لینک بیلدینگ و لینک سازی آنها به ایجاد بک لینک های با کیفیت ختم شود!

چگونه لینک بیلدینگ به کسب و کار من سود می رساند؟

همانطور که پیش تر گفتیم، بک لینک ها در رتبه بندی و ارزش گذاری وبسایت ها بسیار به موتورهای جستجو کمک می کنند.

پس بنابراین هر چقدر بک لینک های بیشتر و با کیفیت تری برای وبسایتتان دریافت کنید، شانس شما برای کسب رتبه بهتر در نتایج جستجو گوگل افزایش پیدا می کند.

البته لینک بیلدینگ و لینک سازی مناسب فواید دیگری هم دارد که شاید به سرعت نتیجه بخش نباشد اما لازم است تا به آنها نیز توجه ویژه ای بکنیم چرا که در طولانی مدت برای ما و کسب و کارمان بسیار مفید خواهند بود :

۱) شبکه سازی و ایجاد ارتباطات

گاهی باید برای لینک بیلدینگ و دریافت بک لینک های با کیفیت، با مدیران سایت ها و وبلاگ های دیگر که در حوزه مرتبط با کسب و کار شما فعالیت می کنند، ارتباط برقرار کنید.

این ارتباط بیشتر به قصد پروموت کردن یک محتوا و دریافت بک لینک و بازدید برای آن می باشد اما علاوه بر این موارد، اگر درست عمل کنیم، سود بیشتری عاید ما می شود!

این ارتباط می تواند سبب شود که شما روابط طولانی مدتی با مدیران وبسایت ها و همچنین اینفلوئنسر های فعال در زمینه خودتان داشته باشید.

در واقعا اینگونه روابط به معنی اعتماد و مقبولیت بیشتر برای کسب و کار و بیزینس شماست و حتی اگر از لینک سازی چشم پوشی کنیم، به کمک این روش، شما دوستان و طرفداران زیادی برای کسب و کار و برندتان پیدا می کنید.

۲) دریافت ترافیک ارجاعی یا Referral

تاکنون درباره ارزشی که بک لینک ها به سایت ما منتقل می کند صحبت کردیم. اما ترافیک و کاربرانی که از طریق آن به سایت ما وارد می شوند چه؟!

یک بک لینک از یک سایت پربازدید می تواند سبب شود که ترافیک سایت ما افزایش پیدا کند. درضمن اگر این وبسایت مرتبط با زمینه کاری ما باشد، این ترافیک بسیار ارزشمند بوده و حتی می تواند منجر به فروش بیشتر در وبسایت ما نیز بشود.

نکته قابل توجه این است که در وبسایت های مختلف که فرضا تعداد کاربران یکسانی دارند، هر لینک تعداد متفاوتی کاربر و ترافیک برای سایت ما جذب می کند.

برای مثال اگر در یک وبسایت خبری یا یک وبسایت شخصی که تعداد بازدیدکننده های یکسانی دارند، بک لینک ایجاد کنید، طبیعتا از وبسایت شخصی ترافیک بیشتری دریافت می کنید، چرا که کاربران آن وبسایت به نویسنده سایت یا وبلاگ اعتماد دارند و احتمال کلیک کردن بر روی لینک شما بیشتر است.

۳) برند سازی

لینک بیلدینگ خوب و حرفه ای می تواند به شما کمک کند تا یک برند در زمینه کاری خود ایجاد کنید.

یک سری از تکنیک های لینک سازی مانند ایجاد پست مهمان یا رپورتاژهای خبری، اگر به درستی اجرا شود می تواند به کاربران مهارت و تخصص شرکت و کمپانی شما را نشان دهد.

برای مثال اگر تحقیقاتی در حوزه کاری خودتان انجام بدهید و محتوایی شامل یک سری اطلاعات ارزشمند منتشر کنید، احتمال شناخته شدن برند شما بالا می رود.

و همچنین هنگامی که محتواهای ارزشمند خود را پروموت می کنید، در واقع دارید تخصص و مهارت های خود را در معرض نمایش دیگران می گذارید و در ازای آن درخواست لینک می کنید.

۴) نکته مهم درباره لینک سازی و دریافت لینک !

تمامی موارد و فوایدی که پیش تر درباره لینک بیلدینگ گفتیم قابل دست یافتن است، اما به یک شرط!

پیش از اینکه لینک سازی کنید و بخواهید برای وبسایت خود، بک لینک ایجاد کنید، به چیزی نیاز دارید تا ارزش لینک دادن را داشته باشد!

آهنربای لینک سازی می تواند صفحه اصلی وبسایت شما باشد. اما در مواردی می تواند یک پست وبلاگ، یک ابزار تحت وب، یک اینفوگرافیک و … باشد.

ممکن است قبل از شروع لینک بیلدینگ یک آهنربا در سایت خود داشته باشید. اما اگر ندارید بهتر است هرچه سریع تر چنین مواردی را با هدف لینک سازی تولید و عرضه کنید.

بنابراین اصل کلی لینک بیلدینگ این است :

تمامی کمپین های لینک سازی باید با هدف جذب بک لینک برای یک آهنربای لینک سازی، شروع بشوند.

در واقع لینک گرفتن برای یک محتوا یا یک صفحه بی ارزش از سایت شما بسیار سخت است. اما زمانی که یک صفحه با محتوای عالی و با کیفیت در سایت خود دارید، لینک گرفتن از دیگر سایت ها به مراتب آسان تر می شود.

بخش ۲ :
بک لینک ها و انواع آنها

همانطور که در بخش ۱ گفتیم، کیفیت مهم تر از هر چیزی است! بدلیل اینکه گوگل سایت های اسپمر و یا سایت هایی را که بک لینک های بی کیفیت می سازند، پنالتی می کند.

پیش تر متخصصان سئو می توانستند به کمک یک سری تکنیک ها مانند ثبت سایت در دایرکتوری ها و … لینک بسازند و رتبه سایت خود را افزایش دهند و گوگل هم متوجه این کار نمی شد. اما اکنون اوضاع کمی متفاوت شده است!

به لطف آپدیت های الگوریتم پنگوئن، گوگل به طور قاطعانه با وبسایت هایی که از این تکنیک ها استفاده می کنند و لینک های بی کیفیت و اسپم می سازند، برخورد می کند.

در این بخش می خواهیم توضیح کاملی درباره تقسیم بندی بک لینک ها و انواع آنها صحبت کنیم و بگوییم که کدام نوع مفید و کدام نوع بی کیفیت هستند.

انواع بک لینک ها از نقطه نظر تاثیرگذاری

لینک ها را از نقطه نظر تاثیرگذاری به دو دسته تقسیم می کنند. در واقع در تمامی روش های لینک سازی و لینک بیلدینگ ما با این دو نوع لینک سر و کار داریم.

مبنای تقسیم بندی لینک ها به این دو دسته براساس این است که آیا صفحه مبدا تمایل به انتقال ارزش و اعتبار به صفحه مقصد دارد یا نه!

یعنی فرض کنید در یک وبسایت لینکی به صفحه اصلی سایت داده شود. این لینک می تواند به دو حالت بیان شود ؛

  • حالت اول به این صورت که وبسایت مبدا تضمین می کند که محتوای سایت عالی و با کیفیت است.
  • حالت دوم به این صورت که وبسایت مبدا هیچ تضمینی در رابطه با کیفیت محتوای سایت نمی کند و صرفا در حد قرار دادن یک لینک ما را معرفی کرده است.

اکنون بهتر است دقیق تر این دو نوع لینک ها را بررسی کنیم :

۱) لینک های دوفالو (DoFollow)

لینک های دوفالو یا فالو ، لینک هایی هستند که اعتبار و ارزش را از صفحه مبدا به صفحه مقصد منتقل می کنند. در واقع وبسایت مبدا، سایت شما را از لحاظ کیفیت محتوا تضمین می کند!

ما در تمام فرآیندهای لینک سازی خود نیازمند چنین لینک هایی هستیم، چرا که این گونه از لینک ها هستند که می توانند سبب افزایش رتبه سایت ما در نتایج جستجو گوگل بشوند.

۲) لینک های نوفالو (NoFollow)

لینک های نوفالو، لینک هایی هستند که هیچ ارزش و اعتباری از صفحه مبدا به صفحه مقصد منتقل نمی کنند. در واقع وبسایت مبدا، هیچ گونه تضمینی بابت کیفیت محتوا وبسایت هدف ارائه نمی کند.

درست است که ما همواره در فعالیت های لینک بیلدینگ خود به دنبال بک لینک های دوفالو هستیم اما نمی توان گفت که لینک های نوفالو کاملا بی ارزش هستند.

در واقع این لینک ها هم به نوبه خود مقداری ارزش و اعتبار منتقل می کنند اما نه به اندازه لینک های دوفالو. بنابراین همواره توصیه می کنیم برای وبسایت خود لینک های نوفالو نیز جذب کنید.

هم چنین اگر بخواهیم یک فایده دیگر برای لینک های نوفالو برشماریم، می توانیم بگوییم که چه لینک شما فالو باشد چه نوفالو، در هر صورت می توانند برای وبسایت شما ترافیک جذب کنند. این مورد اساس تبلیغات اینترنتی است!

اما ساختار این گونه لینک ها چگونه است که باعث این تفاوت می شوند؟

در ساختار html لینک ها می توانیم موردی را اضافه کنیم که از نظر کاربر تفاوتی ایجاد نمی کند اما از نظر سئو و ارزش لینک تفاوت بسیاری ایجاد می کند!

با توجه به شکل زیر، همواره می توانیم در تگ a ، مقدار nofollow را اضافه کنیم :

برای مشاهده تصویر در سایز اصلی بر روی آن کلیک کنید.

افرودن این مقدار به تگ a ، این موضوع را به گوگل می فهماند که شما صفحه مقصد را تضمین نمی کنید و بنابراین این لینک به url مقصد کمک چندانی برای کسب رتبه بهتر نمی کند.

کاربرد لینک های دوفالو و نوفالو

علت ایجاد این دو نوع لینک تفاوت در کاربرد آنها می باشد. بنابراین لازم است بدانیم که در چه مواقعی از کدام نوع آن استفاده می شود.

از بک لینک های نوفالو بیشتر در سایت هایی استفاده می شود که مدیر سایت نمی تواند کنترل چندانی بر روی لینک های ثبت شده داشته باشد. بنابراین نمیخواهد تضمین بیهوده بر روی لینک هایی بکند که از اعتبار و ارزش آنها باخبر نیست! در این حالت است که از لینک های نوفالو استفاده می کند.

با توجه به این موضوع می توانیم انتظار داشته باشیم که موارد زیر همگی بک لینک هایی نوفالو باشند :

  • کامنت بک لینک ها
  • پست های فروم ها و انجمن ها
  • پیج های قابل ویرایش ویکی پدیا
  • امضای پست های مهمان
  • سامانه های پرسش و پاسخ
  • و …

از آنجایی که کاربران می توانند به راحتی در این قسمت ها لینک سازی کنند و تقریبا حجم بسیار زیادی از بک لینک ها در اینگونه فضاها ثبت می شود، مدیران وبسایت ها عبارت nofollow را به اینگونه لینک ها اضافه می کنند تا فعالیت اسپمرها را کاهش بدهند و نگذارند آنها به راحتی از ارزش وبسایت سواستفاده کنند.

استفاده دیگر بک لینک های نوفالو در تبلیغات اینترنتی و به عبارتی لینک های تبلیغاتی است که بابت آنها پول می پردازید.

این استفاده خاص به این دلیل است که گوگل می گوید اگر در سایتی تبلیغ می دهید، باید حتما لینک آن بنر تبلیغاتی و یا متن تبلیغاتی و … بصورت نوفالو باشد. چرا که تبلیغ شما در یک سایت دیگر، نباید سبب افزایش پیج رنک شما شده و به شما در رتبه بندی گوگل سودی برساند!

اخیرا گوگل قوانین خود را گسترش داده است و می گوید لینک های خبری و مطبوعاتی، دایرکتوری ها و سایر موارد تبلیغاتی نیز باید بصورت نوفالو باشند.

این ها همگی مثال هایی بودند از مواردی که استفاده از لینک های نوفالو ضروری است.

و اما در اکثر فضای وب بجز موارد ذکر شده، از لینک های دوفالو استفاده می کنیم. لینک های دوفالو اکثرا توسط مدیر یک وبسایت یا یک وبلاگ نویس ایجاد می شود و شخص کنترل کاملی بر روی آن ها دارد.

در این حالت فرد می تواند به وبسایت هایی لینک بدهد که از محتوای آنها مطلع است و دیگر هیچ جای نگرانی از بابت بی کیفیت بودن سایت هدف نیست!

انواع بک لینک ها از نقطه نظر کیفیت

لینک ها می توانند به روش های مختلفی ایجاد شوند. اما چیزی که گوگل می خواهد، لینک های با کیفیت است و به شدت با بک لینک های اسپم که از راه های نادرست ایجاد شده اند، مقابله می کند.

با توجه به این موضوع، تمامی لینک هایی که در فرآیندهای لینک بیلدینگ برای خود ایجاد می کنید، در یکی از سه دسته زیر جای می گیرند :

۱) بک لینک های طبیعی

این نوع از بک لینک ها به منزله جام مقدس برای متخصصان سئو می باشد!

در ایجاد این گونه لینک ها، شما هیچ دخالتی ندارید و در واقع از شخصی درخواست نکرده اید تا به شما لینک بدهد بلکه وبسایت های دیگر به صورت خودجوش و کاملا طبیعی به شما لینک داده اند!

این لینک ها به مراتب ارزشمندتر از لینک هایی هستند که با درخواست کردن از یک وبسایت، ایجاد می شوند.

البته باید توجه داشته باشید که مرحله اول برای دریافت چنین بک لینک های با ارزشی، داشتن یک آهنربای لینک سازی و به عبارتی یک دلیل برای لینک دادن می باشد. سپس در مرحله دوم باید راهی پیدا کنید تا عده زیادی را از آهنربای خود آگاه سازید.

اکنون می توانید منتظر دریافت بک لینک های طبیعی و فوق العاده ارزشمند باشید.

۲) بک لینک های درخواستی

این روش یکی از رایج ترین راهکارهایی است که متخصصان سئو برای لینک بیلدینگ استفاده می کنند. خصوصا اگر کسب و کاری را به تازگی شروع کرده باشند و هنوز خیلی شناخته شده نیستند.

در این روش شما با مدیران وبسایت ها و بلاگ ها ارتباط برقرار می کنید و از آنها درخواست می کنید تا به شما لینک بدهند.

مجددا در این روش نیز شما باید یک دلیل برای لینک گرفتن داشته باشید و آن دلیل یک آهنربای لینک سازی است.

همچنین اگر می خواهید بازخورد بیشتری بگیرید، بهتر است با افراد و وبسایت هایی ارتباط برقرار کنید که مرتبط با حوزه کاری شما هستند. طبیعتا درخواست بک لینک از وبسایت های غیرمرتبط، نتیجه ای دربرنخواهد داشت!

۳) بک لینک های خودساخته

این روش لینک سازی امروزه تقریبا بی ارزش است و اکثرا شامل تکنیک های کلاه سیاه لینک بیلدینگ می باشد.

در تکنیک های کلاه سیاه معمولا سعی و تلاش فرد بر این است که یک لینک را به صورت ارزشمند و مرتبط جلوه دهد تا در نتایج جستجو رتبه بهتری کسب کند، در صورتی که اینطور نیست!

البته به کمک الگوریتم پنگوئن و آپدیت های منظم و متوالی آن، گوگل وبسایت هایی را که این گونه لینک ها را برای خود می سازند، پنالتی می کند.

با توجه به مواردی که ذکر شد و از آنجایی که این لینک ها به دست خود فرد ساخته می شود، نسبت به انواع دیگر لینک ها، به مراتب از ارزش کمتری برخوردار است.

زمانی این تکنیک ها برای متخصصان سئو مفید بوده است اما امروزه اگر می خواهید از این تکنیک ها استفاده کنید باید بسیار احتیاط کنید چرا که در خطر پنالتی و جریمه های گوگل هستید!

برخی از این گونه لینک ها عبارتند از :

  • کامنت بک لینک (آنهایی که طبیعی سازی نشده اند!)
  • پست های خبری با انکرتکست های بسیار بهینه شده
  • دایرکتوری ها
  • امضای پست های مهمان
  • تبلیغات
  • لینک پروفایل ها
  • امضا انجمن ها
  • و …

به طور کلی باید از این روش ها کمتر استفاده کنید و به جای آن سعی کنید لینک ها را به صورت طبیعی و یا با درخواست کردن از دیگران دریافت کنید.

بخش ۳ :
متریک ها و سنجه های لینک سازی

پارامترها و سنجه های مختلفی درباره بک لینک ها وجود دارد که لازم است درباره آنها اطلاعات کافی را داشته باشید.

این پارامترها و سنجه های لینک بیلدینگ به ما کمک می کنند تا قدرت نسبی یک بک لینک را اندازه گیری کنیم و طبیعتا اگر قدرت بالایی داشت، منابع بیشتری برای ایجاد آن مصرف کنیم.

همچنین به کمک این سنجه ها اگر متوجه شویم یک بک لینک فاقد قدرت و کیفیت لازم است، می توان در مصرف انرژی، زمان و گاها هزینه صرفه جویی کرد.

همچنین آشنایی با این پارامترها در هنگام آنالیز لینک های وبسایت رقیب می تواند به ما کمک بسیاری بکند.

قدرت دامنه (DOMAIN STRENGTH)

هنگامی که صحبت از قدرت دامنه به میان می آید، در واقع داریم به ارزش کلی یک دامنه نگاه می کنیم نه به ارزش یک صفحه مجزا. هنگامی که قدرت دامنه را بررسی می کنیم، می توان گفت به نوعی مجموع قدرت تمامی صفحات یک سایت را اندازه گرفته ایم.

معمولا برای بیان قدرت دامنه، از پارامتر دامین آتوریتی یا پیج آتوریتی صفحه اصلی سایت استفاده می کنند.

دامین آتوریتی توسط سایت Moz اندازه گیری می شود و بین ۰ تا ۱۰۰ است. این عدد تخمینی است که به کمک ربات های خزنده Moz تعیین می شود و قدرت یک دامنه را در نتایج جستجو نشان می دهد. این پارامتر در کنار پیج رنک می تواند بیانگر قدرت دامنه باشد.

پارامتر پیج رنک که توسط گوگل محاسبه می شود، بر مبنای تعداد و کیفیت لینک هایی است که به یک صفحه وب اشاره می کند. این پارامتر بین ۰ تا ۱۰ بوده و ۱۰ به معنای پرقدرت ترین و ۰ به معنای ضعیف ترین است.

برای بیان قدرت دامنه به کمک پیج رنک، می توانیم پیج رنک صفحه اصلی سایت را در نظر بگیریم. اگر چه این تنها پیج رنک مربوط به یک صفحه از سایت است اما از آنجایی که درصد بسیاری از بک لینک های یک سایت به صفحه اصلی آن اشاره می کند و ارزش آنها از صفحه اصلی میان سایر صفحات تقسیم می شود، می توانیم آن را به عنوان سنجه ای برای قدرت دامنه در نظر بگیریم.

نکته ای که باید یادآور شویم این است که بین Toolbar Page Rank و Page Rank گوگل تفاوت هایی وجود دارد. پیج رنک تولبار را می توانید با نصب تولبار گوگل یا پلاگین مربوطه بر روی مرورگر خود ببینید.

این پارامتر هر ۳ – ۴ ماه آپدیت می شود و مشخصا با پیج رنک اصلی تفاوت دارد، چرا که پیج رنک اصلی باید مرتبا توسط گوگل آپدیت شود تا بتواند در نتایج جستجو تغییراتی را انجام بدهد.

بنابراین پیج رنکی که در تولبار گوگل می بینید، ممکن است به اندازه چند ماه عقب باشد. به همین دلیل است که صفحات جدید همگی پیج رنک ۰ دارند و باید مدتی صبر کنید تا گوگل تولبار را آپدیت کند.

در هنگام لینک بیلدینگ و اجرای عملیات لینک سازی، قدرت سایت و دامنه پارامتر فوق العاده مهمی برای ما می باشد چرا که هدف ما جذب بک لینک از وبسایت های قدرتمند است. هرچه از وبسایت های قدرتمندتر بک لینک بگیرید، ارزش بیشتری به سمت سایت شما روانه می شود و این سیگنالی است برای گوگل که متوجه بشود سایت شما باید رتبه بهتری را کسب کند.

به کمک ابزارهای زیر می توانید قدرت دامنه را اندازه گیری کنید :

  • Mozbar برای اندازه گیری پیج آتوریتی و دامین آتوریتی : لینک دانلود
  • گوگل تولبار برای اندازه گیری پیج رنک (فقط اینترنت اکسپلورر) : لینک دانلود

قدرت صفحه (PAGE STRENGTH)

هنگام تلاش برای دریافت بک لینک از یک سایت، علاوه بر اینکه به قدرت کلی دامنه نگاه می کنیم، باید قدرت و ارزش آن صفحه ای که قرار است لینک ما در آن قرار بگیرد را نیز اندازه گیری کنیم.

اندازه گیری قدرت یک صفحه نیز به ما کمک می کند قبل از تلاش کردن برای جذب بک لینک، ببینیم آیا واقعا این بک لینک برای ما ارزش دارد یا نه؟

برای اندازه گیری قدرت صفحه از دو پارامتر پیج رنک و پیج آتوریتی استفاده می کنیم.

پیج آتوریتی پارامتر دیگری است که توسط سایت Moz در کنار دامین آتوریتی به کار می رود. این دو بسیار شبیه یکدیگرند و تنها تفاوتی که دارند این است که پیج آتوریتی به یک صفحه نگاه می کند اما دامین آتوریتی به کل دامنه.

انکرتکست (ANCHORTEXT)

پیش تر درباره انکرتکست و چیستی آن صحبت کردیم. اما اکنون می خواهیم ببینیم چگونه می توان از آن به عنوان یک پارامتر موثر در سئو استفاده کرد؟

انکرتکست درواقع اطلاعاتی به گوگل می دهد مبنی بر اینکه محتوای صفحه مقصد درباره چه موضوعی می تواند باشد. برای مثال من اگر لینکی با انکرتکست «دستور پخت ماکارونی» داشته باشم، طبیعی است که محتوای صفحه مقصد باید درباره آشپزی باشد.

با توجه به این حقیقت، گوگل از این اطلاعات برای الگوریتم های رتبه بندی خود استفاده می کند. در این مورد، گوگل ممکن است رتبه صفحه مورد نظر را در کلمه کلیدی «دستور پخت ماکارونی» و مشابهات آن افزایش دهد.

برای سالها، داشتن بک لینک های زیاد با انکرتکست کلمه کلیدی، بسیار به رتبه سایت شما در نتایج جستجو در آن کلمه کلیدی کمک می کرد. اما در برخی موارد مشاهده شده است که قدرت انکرتکست به عنوان یک سیگنال برای رتبه بندی سئو در حال کاهش است.

این مورد به دلیل سواستفاده متخصصان سئو در گذر زمان بود و گوگل نیز به کمک آپدیت های الگوریتم پنگوئن، آماده پنالتی کردن آنها می باشد.

رند فیشکین در این سخنرانی بیشتر توضیح می دهد :

بنابراین با توجه به تغییر روند استفاده و درک انکرتکست توسط گوگل، بهتر است که در هنگام لینک بیلدینگ محتاط باشید! به عنوان مثال سعی کنید تعداد زیادی بک لینک با یک انکرتکست دقیقا یکسان نسازید! خصوصا اگر این بک لینک ها، کیفیت چندانی نداشته باشند.

شما باید سعی کنید که لینک سازی شما کاملا طبیعی بنظر برسد. یعنی برخی مواقع بک لینک ها را با نام برند خودتان دریافت کنید. یا گاهی اوقات با کلماتی مانند «اینجا» ، «کلیک کنید» و … لینک دریافت کنید.

برای اندازه گیری و مشاهده وضعیت انکرتکست های خود، می توانید از ابزارهای زیر استفاده کنید :

تعداد بک لینک ها (NUMBER OF LINKS)

مشخصا در طی فرآیندهای لینک سازی خارجی لازم است که بتوانیم تعداد بک لینک هایی که بدست آورده ایم را ردیابی و اندازه گیری کنیم و همچنین لازم است ببینیم سایت ما در مقایسه با رقبا چقدر بالاتر یا پایین تر قرار دارد.

همانطور که پیش تر هم اشاره کردیم، تعداد لینک هایی که به وبسایت شما اشاره می کند، سیگنال مهم و قدرتمندی برای افزایش رتبه وبسایت شما می باشد. البته این نکته را به یاد داشته باشید که :

کیفیت بک لینک ها مهمتر از کمیت آنها می باشد .

تعداد بک لینک ها به عنوان یک پارامتر، به دو روش می تواند برای ما مناسب باشد :

  • اندازه گیری پیشروی/موفقیت یک کمپین لینک سازی
  • مقایسه بین وبسایت خود و وبسایت رقبا

به عنوان مثال، هنگامی که می خواهید در یک کلمه کلیدی شروع به رقابت کنید، ابتدا ۱۰ رتبه اول گوگل را بررسی کنید. فرضا اگر تمامی ۱۰ نتیجه اول روی هم بیشتر از ۱۰۰۰ لینک نداشته باشند، این خبر خوبی برای شماست و به شما انگیزه فعالیت و رقابت می دهد.

برای تعیین تعداد بک لینک های سایت خود، می توانید از ابزارهای زیر استفاده کنید :

تعداد دامنه های لینک شده (LINKING ROOT DOMAIN)

این مورد تفاوت زیادی با تعداد کل بک لینک ها ندارد. تنها موردی که باید درباره آن بدانید این است که دامنه های لینک شده یا روت دامین (Root Domain) عبارتست از تعداد دامنه های یکتایی که به ما لینک داده اند.

برای مثال اگر از ۱۰ سایت، هر کدام ۱۰ بک لینک بگیریم، تعداد کل بک لینک های ما ۱۰۰ می شود اما تعداد روت دامین ما همان ۱۰ می باشد.

تعداد روت دامین ها سیگنال قدرتمندتری از تعداد بک لینک ها می باشد، چرا که معیار مناسب تری برای نشان دادن محبوبیت یک وبسایت است.

در عکس زیر که متعلق به وبسایت Backlinko می باشد، به نکته فوق العاده جالبی اشاره کرده است. در این عکس تفاوت قدرت میان اولین لینک و سایر لینک های دریافتی از یک دامنه به تصویر کشیده شده است.

برای مشاهده تصویر در سایز اصلی، بر روی آن کلیک کنید.

همانطور که در تصویر نیز مشاهده می کنید، اگر قدرت اولین لینک دریافتی از یک دامنه را برابر ۲۰ فرض کنیم، بک لینک بعدی که از آن دامنه دریافت کنیم، قدرتی برابر ۴ یعنی یک پنجم بک لینک اولیه قدرت دارد!

بنابراین شدیدا توصیه می شود که از دامنه های مختلف بک لینک دریافت کنید تا روت دامین شما عدد نسبتا بالایی باشد.

این الگوریتم رتبه بندی نیز کاملا هوشمندانه است چرا که اگر محتوای با ارزشی داشته باشید، طبیعی است که سایت های مختلف زیادی به شما لینک می دهند. اما اگر محتوای خوبی نداشته باشید و خودتان اقدام به لینک سازی بکنید، تلاش می کنید از هر دامنه نهایت تعداد بک لینک ها را دریافت کنید.

همچنین استدلال دیگری که در این باره می توان بیان کرد این است که اگر از یک دامنه چندین لینک دریافت کنید، می توان اینطور برداشت کرد که لینک شما در قسمت هایی مانند سایدبار، فوتر، هدر و … قرار گرفته است که برخلاف قوانین گوگل می باشد.

این نکته را هم باید بدانید که این گونه لینک ها (لینک های داخل سایدبار و فوتر و …) به اندازه لینک های داخل متن محتوا با کیفیت نیستند. لینک های موجود در هدر ، فوتر و مانند آن معمولا اسپم و پرداختی هستند و به شیوه ای که گوگل تمایل دارد ایجاد نشده است.

بنابراین باید هنگام ایجاد چنین لینک هایی احتیاط کنید و اگر می خواهید چنین بک لینک هایی ایجاد کنید، حتما از وبسایت های با کیفیت باشد و انکرتکست آن هم طبیعی باشد.

برای تعیین تعداد روت دامین سایت خود، می توانید از ابزارهای زیر استفاده کنید :

ارتباط صفحات لینک شده (RELEVANCE OF THE LINKING PAGE)

همیشه بر سر این موضوع که ارتباط محتوایی صفحات لینک شده، یک سیگنال قدرتمند بوده و توسط گوگل برای ارزش گذاری بک لینک ها رصد می شود، اختلاف نظر بوده است.

برخی می گویند این موضوع منطقی بنظر می رسد زیرا وبسایت های مرتبط بیشتر به یکدیگر لینک می دهند.

در پاسخ به این استدلال باید گفت اگر شما از صفحه اصلی سایتی مثل BBC به سایت خود که درباره آشپزی است، لینک بگیرید، آیا آن را حذف می کنید؟ فقط به این دلیل که BBC مرتبط با شما نیست؟!

اما اگر فراتر از هدف لینک بیلدینگ و لینک سازی به موضوع نگاه کنید، شما می توانید به وسیله لینک ها، مخاطبان هدف خود را به سمت وبسایت خود هدایت کنید تا بتوانید آنها را به مشتری تبدیل کنید.

به همین دلیل، قطعا سعی شما بر این است تا بک لینک های خود را در جاهایی قرار دهید که مخاطبان بالقوه شما آنجا هستند، یعنی در سایت های مرتبط.

بنابراین ارزش بک لینک ها فراتر از موضوع لینک بیلدینگ می باشد و می تواند به یک منبع مستقیم درآمدی منجر شود.

پیش تر درباره انکرتکست گفتیم که پیش بینی ها مبنی بر این است که گوگل به مرور زمان از ارزش انکرتکست کم می کند. بنابراین یک احتمال می تواند این باشد که موتورهای جستجو به جای انکرتکست، از کل محتوای یک صفحه در جهت تعیین ارتباط محتوایی استفاده می کنند.

اگر این مورد ثابت شود، باید تلاش خود را بر روی بک لینک گرفتن از سایت های مرتبط بگذارید تا کیفیت و تاثیرگذاری را به حداکثر برسانید.

اما جدای از این موارد، قبول دارید اگر تمرکز خود را بر روی کیفیت بک لینک بگذارید، قطعا در وبسایت های مرتبط لینک سازی می کنید تا علاوه بر تاثیری که در سئو دارد، به جذب ترافیک شما نیز کمک کند؟

جایگاه لینک در صفحه (POSITION OF LINKS ON THE PAGE)

فرض کنید شما وبلاگی درباره قهوه دارید و می خواهید بهترین کافی شاپ شهر را در وبلاگ خود معرفی کنید. لینک آن را کجا قرار می دهید؟

قطعا اگر بخواهید کاربرانتان آن لینک را ببینند، آن را در یک جای مشخص قرار می دهید. برای مثال منو بالایی صفحه، در متن محتوا و شاید در مقدمه و حتی خط اول محتوا. اما طبیعتا این لینک را در فوتر قرار نمی دهید! چرا که بسیاری از کاربران صفحات وب را تا انتها اسکرول نمی کنند و حتی اگر چنین کاری کنند، انتظار دیدن یک لینک مفید و کاربردی را در فوتر ندارند!

گوگل به راحتی می تواند مکان بک لینک ها را در یک صفحه متوجه شود و براین اساس آنها را ارزش گذاری کند. برای مثال اگر لینک در فوتر باشد، گوگل از ارزش آن کم می کند چرا که معمولا این لینک ها ارزش چندانی ندارند.

همچنین گوگل می تواند نگاهی کلی به تمامی بک لینک های شما بیاندازد. برای مثال اگر ببیند که بیش از ۵۰% لینک های شما در نقاطی مانند فوتر قرار دارد، کاملا متوجه می شود که شما از تکنیک های غیرصحیح لینک بیلدینگ استفاده می کنید و بک لینک های بی کیفیتی ساخته اید. بنابراین ممکن است کمی دقیق تر تجسس کند…!

اگر بخواهیم مثال دیگری بزنیم، فرض کنید گوگل متوجه شود که ۵۰% لینک های شما در سایدبار قرار دارد. مجددا گوگل این برداشت را می کند که شما این بک لینک ها را خریده اید. چرا که بسیاری از بک لینک های فروشی در سایدبار قرار دارند.

به دلیل این قابلیت گوگل، باید مطمئن شوید از وبسایت هایی بک لینک دریافت می کنید که لینک شما را در محتوای خود قرار می دهند. البته این بدین معنی نیست که به هیچ عنوان لینک در سایدبار و فوتر دریافت نکنید اما بدانید که استفاده زیاد می تواند سیگنال خطرناکی برای گوگل بفرستد.

بخش ۴ :

استراتژی های کلاه سفید، کلاه سیاه و کلاه خاکستری

همواره می شنوید که متخصصان سئو درباره استراتژی های «کلاه سفید» یا «کلاه سیاه» (و دسته ای مابین این دو به نام «کلاه خاکستری!») صحبت می کنند، خصوصا وقتی موضوع لینک بیلدینگ به میان می آید.

هرکدام از این استراتژی ها مزایا و معایب خود را دارند و متخصصان بنا به نظر شخصی خود یکی از این ۳ متد را انتخاب می کنند.

در این بخش می خواهیم به بررسی این ۳ استراتژی مختلف بپردازیم و ببینیم کدام یک بیشترین بازدهی و نتیجه را برای ما به ارمغان می آورد.

استراتژی های کلاه سفید

استراتژی های کلاه سفید در لینک بیلدینگ و به طور کلی در فرآیندهای سئو ، استراتژی هایی هستند که معمولا هیچ ریسکی به دنبال ندارند و کاملا در چهارچوب قوانینی هستند که گوگل و سایر موتورهای جستجو برای وبسایت ها و وبمسترها تعریف می کنند.

استفاده از استراتژی های کلاه سفید به این معنی است که شما هیچ گونه تخلفی مرتکب نمی شوید و بنابراین احتمال اینکه با موتورهای جستجو دربیافتید و جریمه و پنالتی شما را تهدید کند، بسیار کم است.

نمونه ای از استراتژی های کلاه سفید عبارتند از :

  • محتوای یکتا، با کیفیت و با ارزش تولید کنید.
  • یک جامعه کاربری واقعی و علاقمند ایجاد کنید که با وبسایت شما در تعامل هستند.
  • محتوا و وبسایت خود را به وبسایت های مرتبط ارائه کنید و بک لینک های با کیفیت دریافت کنید.

از مزایای استراتژی کلاه سفید این است که لازم نیست نگران جریمه ها و پنالتی های موتورهای جستجو باشید! همچنین این گونه فعالیت ها سبب می شود به نتیجه های طولانی مدت فوق العاده قدرتمندی برسید که به این سادگی ها از بین نمی رود.

اما از طرف دیگر عیب این گونه فعالیت ها این است که همواره باید بر روی اهداف طولانی مدت تمرکز کنید، نه اهداف کوتاه مدت! در واقع طبیعت استراتژی های کلاه سفید به این شکل است که نیاز به زمان طولانی تری دارند تا نتایج و تاثیر آنها به چشم بیاید.

برای مشاهده تصویر در سایز اصلی، بر روی آن کلیک کنید.

استراتژی های کلاه سیاه

این واژه در اصل برای هکر ها به کار می رود اما در بحث سئو و لینک سازی، استراتژی های کلاه سیاه به تکنیک هایی اطلاق می شود که در آن کاملا برخلاف قوانین موتورهای جستجو عمل می شود.

اسلوب کلی این گونه استراتژی ها به این شکل است که متخصصان از نقاط ضعف موتورهای جستجو سواستفاده می کنند تا بتوانند برای وبسایت مدنظر رتبه بهتری کسب کنند، در حالی که کیفیت و ارزش این رتبه را ندارند!

به عنوان مثال، موارد زیر نمونه هایی از استراتژی های کلاه سیاه است که به «استراتژی های پنهان کاری» نیز معروف هستند :

  • نشان دادن محتوای متفاوت به موتورهای جستجو نسبت به محتوایی که به کاربران نشان داده می شود.
  • درج بک لینک های پنهان در یک وبسایت، به وسیله سواستفاده از مشکلات امنیتی
  • مخفی کردن نوشته در یک صفحه که فقط برای موتورهای جستجو نمایش داده می شود. (این نوشته معمولا پر از کلمات کلیدی است.)

این تکنیک ها در طولانی مدت جواب نمی دهند چرا که موتورهای جستجو همواره به دنبال متخلفان هستند و آنها را متوقف می کنند. این بدین معنی است که این وبسایت ها همواره در معرض خطر پنالتی هستند و خیلی راحت می توانند رتبه خود را در نتایج جستجو از دست بدهند.

بنابراین توصیه اکید داریم مبنی بر اینکه از این روش ها دوری کنید!

برای مشاهده تصویر در سایز اصلی، بر روی آن کلیک کنید.

استراتژی های کلاه خاکستری

تعریف دقیقی برای استراتژی های کلاه خاکستری نمی توان بیان کرد زیرا از نظر تئوری این استراتژی ها وجود خارجی ندارند.

اما همانطور که از نام اش پیداست، استراتژی های کلاه خاکستری مابین کلاه سفید و کلاه سیاه قرار دارند. در واقع در این گونه فرآیندها، تکنیک هایی به کار گرفته می شود که هنوز گوگل آنها را در دسته کلاه سیاه قرار نداده است اما از طرف دیگر تایید شده و کلاه سفید هم نیست!

این گونه تکنیک ها گاها به شمشیر دولبه تشبیه می شوند. چرا که اگر در اجرای آنها خطا بکنید، در دسته استراتژی های کلاه سیاه قرار می گیرند و می توانند ضرر بزرگی به شما برسانند.

بنابراین انجام این تکنیک ها کاملا بستگی به فرد متخصص دارد. اگر یک شخص حرفه ای تکنیک های کلاه خاکستری را انجام دهد، می تواند با اطمینان رتبه سئو سایت خود را افزایش دهد اما اگر یک شخص آماتور این فرآیندها را به کار گیرد، شاید به مشکل بر بخورد و گرفتار جریمه ها و پنالتی ها بشود.

اما نکته مهم این است که یک متخصص سئو کلاه خاکستری باید همیشه به روز باشد چرا که گوگل همواره الگوریتم های خود را بروز می کند و ممکن است تکنیکی که امروزه زیر مجموعه استراتژی های کلاه خاکستری بوده و بی خطر است، فردا در گروه استراتژی های کلاه سیاه قرار بگیرد.

اگر بخواهیم عیب و نقصی برای این گونه استراتژی ها برشماریم، فقط می توان به خطر آنها اشاره کرد. البته خطر استراتژی های کلاه خاکستری به مراتب از کلاه سیاه کمتر است و می توان با خیال آسوده تری از این روش ها استفاده کرد.

برای مشاهده تصویر در سایز اصلی، بر روی آن کلیک کنید.

چرا استراتژی های کلاه سفید، پایدار و مهم هستند؟

اگر شما در حال مطالعه این رفرنس آموزشی هستید، قطعا یا کسب و کار آنلاین دارید یا می خواهید برای یک کسب و کار آنلاین کار کنید! در هر دو صورت هدف شما این است که برای مدت طولانی در فضای اینترنت رقابت کنید.

بنابراین شما باید بسیار محتاط باشید و تمامی استراتژی هایی که می خواهید اجرا کنید را به دقت انتخاب کنید و بدانید که استفاده از برخی استراتژی های کلاه سیاه که پیش تر گفتیم، چقدر می تواند پرریسک باشد.

بنابراین به عنوان موسس یا کارمند یک بیزینس آنلاین، باید مزایا و ریسک های هرگونه فعالیت بازاریابی و مارکتینگ را در نظر بگیرید و سپس نسبت به انجام دادن یا ندادن آن اقدام کنید.

موارد گفته شده، دلایل محکمی بر اهمیت استفاده از استراتژی های کلاه سفید برای یک وبسایت است.

استراتژی های کلاه سفید کمترین میزان ریسک را به همراه دارند و بعید است که سبب پنالتی و جریمه وبسایت شما بشوند. علاوه بر آن، تمامی فعالیت های کلاه سفید سبب افزودن ارزش، افزایش کیفیت وبسایت شما و به طور کلی فضای اینترنت می شود و بر روی تجربه کاربر تاثیر فوق العاده ای می گذارد.

اگر می خواهید مشتریان وفاداری داشته باشید که نه تنها از شما خرید می کنند، بلکه شما را به دیگران نیز معرفی می کنند، باید بر روی تکنیک هایی تمرکز کنید که بهترین تجربه را در اختیار کاربر بگذارد. تولید محتوای کاربردی و با کیفیت یکی از این روش ها می باشد.

اما در سوی دیگر، متخصصان سئو کلاه سیاه هر روزه روش های خود را با تکنیک های جدیدتری جایگزین می کنند، چرا که روشی که امروز جواب بدهد ممکن است فردا منجر به شناسایی و پنالتی آنها بشود!

مشکل این جاست که این موضوع برای بسیاری از بیزینس ها مناسب نیست و آنها نمی توانند این ریسک را بپذیرند و مدام نگران باشند که هر لحظه ممکن است توسط موتورهای جستجو پنالتی بشوند!

خوبی استراتژی های کلاه سفید این است که می دانید چیزی که امروز برای آن تلاش می کنید و اجرا می کنید، فردا نیز برای شما کاربرد دارد و اساسا با دید طولانی مدت اجرا می شود. همچنین نیازی نیست هربار که گوگل آپدیت جدیدی منتشر می کند، بترسید!

البته توصیه ای که ما به شما می کنیم این است که اساس فعالیت های خود را بر مبنای استراتژی های کلاه سفید قرار دهید ولی در کنار آن از استراتژی های کلاه خاکستری غافل نشوید!

اجرای درست تکنیک های کلاه خاکستری آنقدر هم سخت نیست و می توان با اجرای درست آنها، روند بهبود رتبه سئو سایت را سرعت بخشید، در عین حال که خطر نسبتا کمی شما را تهدید می کند.

رند فیشکین، موسس وبسایت Moz مقاله ای درباره استراتژی های کلاه سفید نوشته است که توصیه می کنیم در صورتی که فرصت داشتید، نگاهی به این مقاله بیاندازید.

پنالتی ها و جریمه ها

اگر تشخیص داده شود که وبسایت شما بر خلاف چهارچوب قوانین وبمستر گوگل عمل کرده است، طبیعتا توسط این موتور جستجو، پنالتی خواهید شد! با توجه به نوع تخلف شما، پنالتی می تواند از چندین هفته تا چندین ماه و یا حتی تا زمانی که مشکل را به طور کامل برطرف کرده اید، ادامه پیدا کند.

گوگل چندین نوع جریمه یا پنالتی برای متخلفان در نظر گرفته است که اکنون می خواهیم به طور مختصر به آنها بپردازیم :

پنالتی های دستی (Manual penalties)

در این حالت، یکی از اعضای تیم اسپم گوگل، بعد از اینکه چند مورد تخلف را در وبسایت شما ببیند، به طور دستی و غیر خودکار سایت شما را پنالتی می کند.

برای حذف این پنالتی، شما باید یک درخواست تجدید نظر تنظیم کنید و برای گوگل بفرستید. این درخواست باید شامل موارد زیر باشد :

  • چه کارهایی برای رفع مشکلی که به خاطر آن پنالتی شده اید، انجام داده اید.
  • آیا برنامه ای دارید که دیگر هیچگاه چنین تکنیک هایی را به کار نبرید؟
  • شواهد و مدارکی برای دو مورد بالا فراهم کنید.

پس از آن باید منتظر تصمیم گوگل بمانید که باز هم در این حالت یک فرد واقعی تصمیم گیرنده است و ممکن است وبسایت شما را از پنالتی خارج کند. گاهی اوقات نیز ممکن است به شما بگویند که هنوز به اندازه کافی مشکل برطرف نشده است و باید بیشتر تلاش کنید!

از دلایل گرفتار شدن به این نوع پنالتی می توان به لینک بیلدینگ ضعیف اشاره کرد و اگر به مقدار کافی بک لینک های بی کیفیت خود را حذف نکرده باشید، همچنان در پنالتی باقی خواهید ماند.

برای اینکه ببینید آیا گرفتار این نوع از پنالتی شده اید یا نه، به بخش Manual Actions در ابزار گوگل وبمستر تولز بروید. همچنین برای اطلاعات بیشتر، می توانید به این صفحه سر بزنید و کمی بیشتر مطالعه کنید.

پنالتی های الگوریتمی (Algorithmic Penalties)

در این گونه از پنالتی، گوگل بصورت اتوماتیک یک مشکل را در رابطه با سایت شما پیدا می کند و شما را پنالتی می کند.

این گونه پنالتی ها بیشتر برای مواردی مانند مشکلات داخلی سایت (On-Site) بوجود می آید، مانند به کار بردن متن های پنهان.

در این نوع از پنالتی گاهی اوقات می بینید که تنها با رفع مشکل و هنگامی که ربات های خزنده گوگل دوباره سایت شما را ایندکس کنند، پنالتی برداشته می شود. اما گاهی اوقات نیز لازم است که طبق اسلوب گفته شده، درخواست تجدیدنظر برای گوگل بفرستید.

بخش ۵ :
لینک سازی داخلی

لینک بیلدینگ و لینک سازی اساسا به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می شود که هر دو دسته در سئو سایت موثر هستند.

لینک سازی داخلی در سئو On-Page تاثیر فوق العاده ای دارد و توصیه می شود حتما از لینک سازی داخلی استفاده کنید.

در این بخش می خواهیم به طور کامل به اصول لینک بیلدینگ داخلی بپردازیم و نکاتی را بازگو کنیم که در صورت اجرای صحیح آن ها، تاثیر این فرآیندها به بالاترین حد خود برسد.

تعریف لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی عبارتست از لینک سازی بین صفحات مختلف یک سایت. یعنی به عنوان مثال لینک دادن از صفحه «درباره ما» به صفحه «تماس با ما» یا لینک دادن از محتوای a به محتوای b موجود در یک سایت.

لینک سازی داخلی بخش مهمی از سئو داخلی یا سئو On-Page را تشکیل می دهد.

اجرای فرآیندهای لینک سازی داخلی به صورت صحیح، پیش نیاز داشتن سئو داخلی قدرتمند است و سئو داخلی یا سئو On-Page قدرتمند، راه شما را برای رسیدن به رتبه های بالا در نتایج گوگل هموار می کند.

اهمیت لینک بیلدینگ داخلی

لینک بیلدینگ داخلی مهمترین بخش سئو On-Page را تشکیل می دهد. اما چرا این موضوع این چنین با اهمیت است؟

می دانید که گوگل به کمک ربات های خزنده خود، وارد یک صفحه از سایت شما می شود و آن را ایندکس می کند. سپس هر لینکی که در صفحه وجود داشته باشد را نیز باز می کند و آن صفحه و لینک هایش را نیز ایندکس می کند و الی آخر …

اگر شما لینک سازی داخلی خوبی داشته باشید و در هر صفحه تعداد مناسبی لینک داخلی به صفحات دیگر وبسایتتان داده باشید، ربات های خزنده گوگل بیشتر در سایت شما کندوکاو می کنند و بهتر می توانند به نقاط مختلف سایت شما دسترسی یابند.

برعکس فرض کنید که ربات های گوگل وارد صفحه ای از سایت شما بشوند که هیچ لینکی به صفحات دیگر ندارد. در این صورت ربات ها پس از ایندکس کردن آن یک صفحه به سرعت از سایت شما خارج می شوند و تمام!

بنابراین توصیه می شود که حتما به وسیله لینک های درونی ، یک ارتباط شبکه ای مناسب بین صفحات مختلف وبسایت خود ایجاد کنید.

همچنین در مابین مطالب بلاگ خود حتما به مطالب دیگرتان، به محصولات فروشگاهتان و یا حتی صفحه اصلی تان لینک بدهید.

انواع روش های لینک سازی داخلی

در این قسمت روی صحبت ما بیشتر با لینک سازی داخلی میان مطالب بلاگ است. به چند روش می توان میان مطالب بلاگ ارتباط ایجاد کرد :

  1. روش اول اگر دقت کنید در میان مطالب ما، گاها برخی کلمات آبی رنگ مشاهده می شود که در واقع لینک به مطالب دیگر هستند و به کمک آن ها شما را به خواندن مطالب دیگر دعوت می کنیم.
  2. روش دوم، روش لینک دهی خودکار است. اگر از وردپرس استفاده می کنید، افزونه هایی وجود دارند که به طور اتومات و خودکار، براساس دسته بندی و یا هشتگ ها، در لابه لای متن، لینک هایی قرار می دهند و مطالب دیگر بلاگ را به کاربران پیشنهاد می دهند.

به چند دلیل زیر، توصیه ما به شما استفاده از روش اول است :

  • این حرکت طبیعی تر بوده و به خواننده این حس را القا می کند که واقعا این مطلب مرتبط و مهم است!
  • چون در این روش کاملا شما مسئول انتخاب مطالب و لینک دهی هستید، می توانید به مطالبی که واقعا مرتبط هستند لینک بدهید، در صورتی که در روش دوم، گاها می بینید مطالب بی ربطی پیشنهاد شده اند که وجهه خوبی ندارد.
  • می توانید انکرتکست ها را خودتان انتخاب کنید. این مورد به شما کمک می کند که بهتر بتوانید با انکرتکست های اصولی لینک سازی داخلی را انجام دهید.

البته نکته ای که هیچ وقت نباید فراموش کنید این است که از هرکدام از این روش ها که استفاده می کنید، مطمئن باشید که لینک ها به راحتی از سایر محتوا تشخیص داده شوند. اگر در قالب وبسایت شما چنین نیست، حتما لینک ها را با یک رنگ خاص از سایر بخش های محتوا تمیز بدهید.

استراتژی صحیح لینک بیلدینگ داخلی

تا به اینجا درباره اهمیت و روش های مختلف لینک بیلدینگ داخلی صحبت کردیم، اما یک سری نکات تکمیلی وجود دارد که حتما باید به آنها توجه کنید تا بتوانید یک استراتژی صحیح و بدون نقص لینک بیلدینگ داخلی را در سایت خود پیاده سازی کنید.

۱) انکرتکست

انکرتکست ها هنوز هم نقش مهمی در تعیین مفهوم و موضوع محتوای صفحه مقصد دارند و شما باید از این موضوع در لینک سازی داخلی نهایت بهره را ببرید.

البته توجه کنید که نباید در این مورد زیاده روی کنید چراکه هرگونه زیاده روی، می تواند مشکلاتی به همراه داشته باشد.

بهتر است برای تعدادی از لینک های خود، از انکرتکست هایی مانند : اینجا – کلیک کنید – در این مقاله – صفحه اصلی و … استفاده کنید.

همچنین با توجه به این موضوع که به مرور زمان از ارزش انکرتکست ها کاسته می شود، می توانید از کوسایتیشن (Co-Sitation) بهره ببرید. به این ترتیب که در اطراف لینک خود، کلمات کلیدی مرتبط را به کار ببرید.

بنابراین سعی کنید در اطراف تمامی لینک های داخلی خود، از کلمات هم خانواده و LSI های مرتبط با کلمه کلیدی صفحه مقصد استفاده کنید.

۲) ارزش لینک ها

ارزش تمامی لینک های داخلی به یک میزان نیستند. ارزش لینک های درونی به عواملی مانند جایگاه آنها بستگی دارد.

به عنوان مثال لینک هایی که درون محتوا قرار دارند از ارزش بیشتری نسبت به لینک های موجود در هدر، سایدبار و فوتر برخوردارند. البته لینک های موجود در هدر یا سایدبار به علت تکرار زیاد در تمامی صفحات سایت می توانند ارزش زیادی ایجاد کنند اما هر لینک به تنهایی ارزش چندانی ندارد.

یا به عنوان مثال لینک هایی که در قسمت بالایی محتوا قرار دارند، نسبت به لینک هایی که در قسمت پایین تر محتوا قرار دارند، ارزش بیشتری دارند. به همین دلیل توصیه می شود اگر یک صفحه خاص برای شما اهمیت ویژه ای دارد، در ابتدای محتواهای دیگر به آن صفحه لینک بدهید.

همچنین باید بدانید که ارزش سئو یک صفحه بین تمامی لینک های آن (چه داخلی و چه خارجی) تقسیم می شود. بنابراین توصیه می شود در لینک بیلدینگ داخلی زیاده روی نکنید چرا که ارزش هر لینک بشدت کاهش پیدا می کند.

یک نمونه استفاده بیش از حد از لینک دهی داخلی، وبسایت ویکی پدیا می باشد. اگر به محتوای ویکی پدیا نگاهی بیاندازید متوجه زیاده روی در لینک سازی داخلی خواهید شد.

بنابراین توصیه می شود نهایتا در هر پاراگرام ۱ الی ۲ لینک بدهید تا به بیان دیگر به ازای هر ۵۰۰ کلمه، حدود ۳ تا ۴ لینک کفایت می کند.

۳) لینک دهی خارجی

یک نکته فوق العاده مهم که اغلب وبسایت های بزرگ ایرانی در اجرای آن غفلت می کنند، استفاده از لینک های خارجی است.

حتما باید در محتواهای خود، به خارج از سایت نیز لینک بدهید. این لینک ها نیز نباید همیشه به صفحه اصلی یک سایت دیگر باشد. برعکس، توصیه ما به شما این است که به صفحات جزئی و مرتبط وبسایت های دیگر لینک بدهید.

برای مثال اگر درباره «سئو محلی» یک مطلب می نویسید، به صفحه سئو محلی سایت Moz لینک بدهید. زیرا گوگل آن صفحه از سایت Moz را قبلا شناسایی و رتبه بندی کرده است و لینک دادن شما به آن صفحه باعث می شود که گوگل بهتر متوجه شود مطلب شما درباره چه موضوعی است.

اگر در استفاده از لینک های خارجی تردید دارید و با خود می گویید لینک دادن من به سایت های مرتبط سبب بهتر شدن رتبه آنها می شود، جای نگرانی نیست! شما می توانید به وبسایت های خارجی مرتبط لینک بدهید و این موضوع در رقابت شما هیچ خللی ایجاد نمی کند.

نکته مهم دیگر این است که طبق گفته های پیشین، لینک های ابتدایی اهمیت بیشتری دارند و ارزش بیشتری منتقل می کنند. بنابراین توصیه ما به ما این است که لینک های داخلی خود را در ابتدای محتوا استفاده کنید و لینک های خارجی را در انتهای محتوا.

مثلا می توانید در انتهای محتوا، به عنوان منبع به یک صفحه مرتبط از یک سایت با کیفیت خارجی لینک بدهید.

۴) سایر نکات لینک بیلدینگ داخلی

درباره لینک سازی داخلی و به طور کلی لینک بیلدینگ هر روزه تحقیقات مختلفی انجام می شود و نتایج ارزشمندی بدست می آید.

بنابراین هر روزه باید در این زمینه به روز باشید.

بخش ۶ :
لینک سازی خارجی

تا به اینجا با انواع لینک ها و تاثیر آنها بر روی رتبه سایت در نتایج جستجو گوگل آشنا شدیم. همچنین درباره لینک سازی داخلی مفصلا صحبت کردیم.

اما باید بدانید که لینک سازی داخلی تنها می تواند سئو داخلی را بهبود ببخشید و سئو خارجی مدیون لینک سازی خارجی است و فرآیندهای لینک بیلدینگ خارجی به مراتب دشوارتر است و تکنیک های متنوع تری دارد.

در این بخش می خواهیم یک کمپین لینک بیلدینگ بیسیک را با یکدیگر قدم به قدم پیش ببریم و لینک های کاملا طبیعی و با کیفیت بسازیم.

یک کمپین لینک بیلدینگ چیست؟

یک کمپین لینک بیلدینگ عبارتست از مجموعه فرآیندهایی که در آن سعی ما بر این است که تعداد بک لینک های سایت خود را افزایش دهیم. البته باید بدانید که این فرآیندها معمولا همراه با تعدادی از تکنیک های متقلبانه نیز همراه است!

در این فرآیند از دارایی های یک وبسایت در راستای ایجاد بک لینک استفاده می شود. این دارایی ها می تواند یک محتوا، یک ابزار و به عبارتی یک آهنربای لینک سازی باشد.

بنابراین هدف کلی کمپین های لینک بیلدینگ را می توان جذب بک لینک های با کیفیت بیان کرد.

ساختار یک کمپین لینک سازی

اجرای صحیح یک کمپین لینک سازی، نیازمند به کارگیری مراحل و اجزای مختلفی است. برخی از این اجزا یا ارکان برای پیشبرد اهداف ما بسیار ضروری هستند اما برخی دیگر صرفا در این راه به ما کمک بیشتری می کنند.

اما توجه کنید که کلید اصلی موفقیت یک کمپین لینک بیلدینگ ، استفاده درست از دارایی ها و منابع وبسایت می باشد. به این معنی که شما بتوانید حداکثر تعداد بک لینک های با کیفیت را برای آهنرباهای لینک سازی خود جذب کنید.

این امر سبب می شود به میزان تلاشی که می کنید، بازخورد مناسب تری بگیرید.

تعیین اهداف

لینک بیلدینگ یا لینک سازی ، شاخه ای از آنلاین مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی می باشد و همانند هر شاخه دیگری از این علم، نیازمند تعیین اهداف قبل از شروع عملیات است.

تعیین اهداف در ابتدای یک کمپین به ما کمک می کند تا بهترین استراتژی را برای رسیدن به آن اهداف ترسیم کنیم و شانس موفقیت ما را افزایش می دهد.

همچنین باید دقت کنیم که هدف کمپین لینک بیلدینگ مان در راستای هدف اصلی فعالیت های دیجیتال مارکتینگ بیزینس ما نیز باشد.

برای مثال «ایجاد ۱۰ بک لینک» هدف کاملی نیست! چرا که ممکن است ۱۰ بک لینک را به سادگی ایجاد کنیم ولی تاثیری در کیفیت سئو سایت ما ایجاد نکند. بنابراین توجه به هدف های اصلی نیز بسیار حائز اهمیت است.

در لینک سازی، ما با یک مشکل اساسی روبرو هستیم!

بدیهی است که بک لینک ها در افزایش رتبه سایت ما در نتایج جستجو موثر خواهند بود و طبیعتا رتبه بهتر، ترافیک بیشتر و در نتیجه مشتری بیشتری برای ما می آورد.

اما …

مشکل اینجاست که مدت زمان نسبتا زیادی لازم است تا تاثیر و نتیجه فرآیندها و کمپین های لینک سازی ما آشکار شود. لینک بیلدینگ به این شکل نیست که امروز تعدادی بک لینک بسازید و فردا چندین رتبه در گوگل جابجا شوید! این مورد مخصوصا در حوزه های پررقابت بیشتر به چشم می آید.

بنابراین این مورد، مشکل بزرگی برای متخصصان سئو است چرا که حتی اگر به اهداف تعیین شده شان برسند، نشان دادن اینکه کمپین لینک بیلدینگ شان موفقیت آمیز بوده است یا نه، کار دشواری است.

به همین دلیل باید توجه کنیم که اهداف تعیین شده ما به اندازه کافی هوشمندانه باشند و هدفی مانند «میخواهیم ۱۰۰۰ بک لینک بدست بیاوریم!!» را برای خود تعیین نکنیم!

همچنین در این مسیر پر فراز و نشیب باید همکاران و یا مدیران خود را نیز آگاه کنیم که نمی توان یک شبه به نتیجه رسید بلکه موفقیت یک کمپین لینک سازی پس از گذشت زمان مشخص می شود.

دارایی های وبسایتتان را پیدا کنید

همانطور که پیش تر اشاره کردیم، در مرکز و قلب هر فرآیند لینک سازی، یک آهنربای لینک سازی وجود دارد.

آهنربای لینک سازی می تواند یکی از موارد زیر باشد و به طور کلی چیزی است که بتواند به دیگران دلیل خوبی برای لینک دادن به شما بدهد :

  • محتوا
  • اطلاعات و دیتاهای ارزشمند
  • محصول
  • خدمات، سرویس یا ابزار
  • جامعه آماری
  • و …

شما باید سعی کنید دارایی ها و آهنرباهای لینک سازی مناسب در زمینه کاری خود را پیدا کنید چرا که این موارد در بیزینس های مختلف، متفاوت می باشند.

بنابراین این آهنرباهای لینک سازی هستند که برای شما بک لینک جذب می کنند. شاید با خود بپرسید سئوکاران کلاه سیاه هم از این آهنرباها استفاده می کنند؟

در پاسخ باید بگوییم بله! آهنربا و دارایی متخصصان سئو کلاه سیاه در اغلب موارد پول است!

طبیعی است که برای داشتن یک آهنربای لینک سازی باید سرمایه گذاری انجام داد. این سرمایه گذاری می تواند از جنس زمان، دانش و قدرت فنی یک فرد و یا پول وی باشد!

البته توجه کنید که، خرید بک لینک کاملا برخلاف قوانین گوگل است و اگر وبسایت متخلف به این عمل، توسط گوگل شناسایی شود، جریمه و پنالتی گوگل را به همراه خواهد داشت. بنابراین ما به هیچ عنوان این روش (و همچنین هیچکدام از روش های کلاه سیاه) را به شما توصیه نمی کنیم.

علاوه بر تمامی این موارد، شما باید دقت کنید که دارایی های شما کاملا مرتبط و موردعلاقه افرادی باشد که قصد جذب کردن آنها (و لینک هایشان) را دارید.

شما به چه نوع بک لینک هایی نیاز دارید

پس از اینکه استراتژی لینک بیلدینگ خود را تعیین کردید، باید درباره انواع بک لینک هایی که می خواهید دریافت کنید نیز فکر کنید. موارد زیر از جمله بک لینک هایی هستند که به احتمال قوی به همه آنها نیاز خواهید داشت :

  • لینک به صفحه اصلی (Home Page) ، یعنی لینک به آدرس example.com
  • لینک به یک صفحه جزئی از وبسایت (محصول، پست وبلاگ، دسته بندی) ، مانند لینک به آدرس example.com/blog/post1
  • لینک با انکرتکست نام برند شما ، مانند گذرگاه سئو
  • لینک با انکرتکست کلمه کلیدی مدنظر شما ، مانند آموزش بازاریابی اینترنتی

علاوه بر این ها، می توان ترکیب این چند نوع بک لینک را نیز دریافت کرد. به این صورت که با نام برندتان به یک صفحه جزئی سایتتان بک لینک بگیرید.

برای اینکه بدانید وبسایت شما به کدام یک از انواع بک لینک های ذکر شده نیاز دارد، باید درباره وضعیت فعلی وبسایت خود تحلیل و آنالیز انجام بدهید.

برای مثال باید ببینید در یک سری کلمات کلیدی خاص چه وضعیتی در مقایسه با رقبای خود دارید، یا اینکه ببینید بیشتر با چه انکرتکست هایی بک لینک دریافت کرده اید و …

برای انجام این گونه آنالیزها ابزارهای مختلفی وجود دارد. یکی از بهترین این ابزارها، ابزار Moz Link Explorer می باشد که استفاده از آن را حتما توصیه می کنیم.

نتایج این آنالیزها و تحلیل ها به شما کمک می کند تا بتوانید یکسری بهبودها بر روی وضعیت سئو سایت خودتان انجام دهید.

برای مثال، در میان این آنالیزها متوجه می شوید که در هیچکدام از کلمات کلیدی اصلی خود، رتبه مناسبی ندارید. هنگامی که علت ها را بررسی می کنید، می بینید که اصلا بک لینک های با کیفیتی برای آن صفحه مدنظرتان ندارید یا اینکه اصلا با انکرتکست کلمه کلیدی برای آن صفحه لینک دریافت نکرده اید!

بنابراین با آنالیز کردن می توانید چنین مشکل هایی را درباره کیفیت لینک بیلدینگ سایت خود پیدا کنید و در نتیجه بتوانید به خوبی برای برطرف کردن آن برنامه ریزی کنید. برای مثال در این مورد شما می بایست تعدادی بک لینک با کیفیت برای صفحه مدنظر با انکرتکست کلمه کلیدی ایجاد کنید تا در کلمه کلیدی مدنظرتان رتبه خوبی کسب کنید.

پیدا کردن وبسایت های هدف برای ایجاد بک لینک

پس از اینکه وبسایت خود را تحلیل کردید و نوع بک لینک های موردنیاز خود را تعیین کردید، اولین چیزی که باید درباره آن فکر کنید این است که با چه افرادی می خواهید ارتباط برقرار کنید و لینک شما در چه سایت هایی قرار است ثبت شود.

همچنین باید مطمئن شوید با افرادی ارتباط برقرار می کنید که به محتوای شما علاقمندند. اگر بصورت رندوم با افراد ارتباط برقرار کنید، نرخ بازخوردگرفتن شما بسیار کاهش پیدا می کند و همچنین می تواند از اعتبار شما و وبسایتتان بکاهد.

به عبارت دیگر قبل از این که کمپین لینک بیلدینگ خود را شروع کنید، باید بصورت کاملا واضح بدانید که چه افرادی ممکن است نسبت به فعالیت ها و محتواهای شما علاقمند باشند.

برای مثال اگر شما یک محتوای با کیفیت ایجاد کرده اید، باید از خودتان بپرسید چه کسانی ممکن است به این محتوا علاقمند باشند، و مهمتر از آن، چه کسانی ممکن است آن قدر علاقمند باشند تا به من لینک بدهند.

نکته فوق العاده مهم این است که شاید برایتان آسان باشد افراد را وادار کنید تا محتوای شما را ببینند اما اینکه به اندازه کافی آنها را درگیر کنید که به شما لینک بدهند یک موضوع دیگر است و می تواند بسیار دشوار باشد!

لینک دادن به یک سایت و محتوا نیازمند بررسی و زمان است و کاری که شما باید بکنید این است که با به کار بردن راهکارها و تکنیک های هوشمندانه، این فرآیندها را تسهیل کرده و سرعت ببخشید.

مورد دیگری که باید به یاد داشته باشید این است که شاید وبسایت و فرد مقابل به شما لینک ندهد اما محتوای شما هنوز شانس به اشتراک گذاشته شدن در شبکه های اجتماعی آن فرد را دارد! چرا که امروزه همه تلگرام و اینستاگرام و یا لینکدین دارند اما وبسایت نه!

این موضوع سبب می شود که اشتراک گذاری محتوا در شبکه های اجتماعی، بسیار راحت تر از لینک دادن به یک محتوای خاص باشد.

چگونه افراد را ترغیب کنیم تا راحت تر به ما لینک بدهند؟

شما از ابتدای مراحل تولید محتوا یا آهنربای لینک سازی، باید بدانید که آیا کسی به آن علاقمند هست یا نه! در غیراینصورت ممکن است میزان زیادی از زمان و انرژی شما برای ساخت و تولید چیزی به هدر برود که هیچ کس تمایلی برای لینک دادن به آن و یا حتی اشتراک گذاری آن ندارد!

در واقع اصطلاح آهنربای لینک سازی بهترین عبارتی است که می توانیم به کار ببریم چرا که در واقع محتوای شما باید مانند یک آهنربا عمل کند و افراد را جذب خود کند و در نهایت برای خود بک لینک ایجاد کند.

برای مشاهده تصویر در سایز اصلی، بر روی آن کلیک کنید.

همانطور که در شکل مشاهده می کنید، پس از دو مرحله اول اگر متوجه بشوید که هیچ کس به محتوای شما اهمیت نمی دهد، دیگر فایده ای ندارد چرا که زمان، انرژی و احتمالا هزینه زیادی صرف کرده اید.

موارد زیر همگی می توانند به نوعی نقش یک آهنربا را بازی کنند :

  • اخبار
  • محتوای خنده دار و سرگرم کننده
  • محتوای پرحاشیه
  • داده ها و دیتاهای تصویری و بصری
  • مسابقه ها
  • محتوای Ego-Bait (در ادامه بیشتر درباره آن توضیح خواهیم داد)
  • انتشار محتوای طولانی و مرجع

موارد زیادی می توانند به عنوان آهنربا عمل کنند. هدف کلی این است که برای لینک گرفتن، یک دلیل به فرد مقابل خود بدهید و این دلیل یک آهنرباست!

یکی از راهکارهایی که می توانید به کار ببرید این است که وبسایت هدف را بررسی کنید و ببینید اگر لینک خارجی در سایت خود دارد، معمولا به چه سایت هایی لینک داده است، چه محتواهایی مورد پسند مدیر وبسایت مربوطه است و …

همچنین می توانید شبکه های اجتماعی وی مانند لینکدین و توییتر را جستجو کنید و ببینید چه مطالب و لینک هایی را به اشتراک می گذارد.

این روش ها به شما کمک می کند تا علائق کلی فرد (یا افراد) را پیدا کنید و یک آهنربا مطابق علائق آنها درون محتوای خود ایجاد کنید.

بدین ترتیب است که میل افراد برای لینک دادن به شما یا اشتراک گذاری محتوای شما بیشتر می شود.

مخاطبان خود را شناسایی کنید.

هنگامی که ایده ای برای تولید محتوا و آهنربای لینک سازی به ذهنتان رسید و تصمیم به اجرای آن گرفتید، باید بفهمید چه کسانی به آن علاقمند هستند و در گروه مخاطبان هدف شما قرار می گیرند.

این کار اصلا دشوار نیست و با چند دقیقه تفکر می توان متوجه آن شد. برای مثال فرض کنید محتوایی کامل و جامع تحت عنوان «آموزش ۰ تا ۱۰۰ کار با سیستم عامل IOS» نوشته اید. طبیعی است که وبسایت های زیر می توانند گزینه های مناسبی برای شما باشند :

  • مجلات فناوری مانند زومیت و دیجیاتو
  • وبسایت های فروش گوشی موبایل (بی شمارند!)
  • وبسایت های آموزشی مربوط به گوشی ها
  • وبسایت های معرفی اپلیکیشن های گوشی
  • و …

اکنون به راحتی چند گزینه به ذهن ما رسید و وقت آن است که بطور دقیق تر هر مورد را بررسی کنیم و ببینیم آیا واقعا شانس این را داریم که از این وبسایت ها بک لینک بگیریم یا نه.

در این بخش می خواهیم روش و تکنیکی را به شما آموزش دهیم که به کمک آن می توانید این گزینه های پیشنهادی را به لیست کاملی از چندین وبسایت تبدیل کنید.

پیدا کردن لیست وبسایت های هدف

ساده ترین و اولین مرحله برای یافتن وبسایت های هدف، یک جستجوی ساده داخل گوگل است. به عنوان مثال جستجوی عبارت : «فروش موبایل»

همین جستجوی ساده، لیست بلند و بالایی از وبسایت های هدف را در اختیار شما قرار می دهد.

سپس تمامی وبسایت ها را در یک لیست ذخیره می کنید و هرکدام را جداگانه بررسی می کنید تا ببینید آیا محتوایی مشابه و مرتبط با محتوای شما دارند یا نه، که اگر مرتبط نبودند باید آنها را از لیست حذف کنیم.

پیدا کردن بلاگر ها در توییتر

سایت Moz علاوه بر ابزار لینک اکسپلورر که برای بررسی سئو سایت و همچنین بررسی بک لینک ها مفید است، ابزار مفید دیگری نیز دارد به نام FollowerWonk !

این ابزار مخصوص جستجو در شبکه اجتماعی توییتر است. به کمک این ابزار شما می توانید در بیو پروفایل های توییتر و یا در پست هایشان جستجو کنید و به کمک امکانات دیگری که دارد، به طیف وسیعی از مخاطبان هدف خود دسترسی پیدا کنید.

توجه کنید که این ابزار هم همانند Link Explorer کاملا رایگان نیست و محدودیت هایی دارد اما می توان تا حد مطلوبی از آن بهره برد.

همچنین باید به این نکته توجه کنید که اهمیت و کاربرد توییتر در ایران، به اندازه خارج از ایران نیست و بنابراین فقط نباید به این ابزار اکتفا کنیم.

اما به طور کلی، با جستجوی کلمات کلیدی مربوطه (در اینجا «فروش موبایل») می توانیم لیستی از پروفایل های مرتبط با هدف خود تهیه کنیم و در صورتی که در پروفایل آنها لینک وبسایت درج شده بود، وبسایت آنها را نیز پیدا کنیم.

بدین ترتیب می توانیم با یک جستجو در ابزار FollowerWonk به تعداد افراد بیشتری در زمینه مدنظر خود دسترسی داشته باشیم که لیست ما برای بک لینک گرفتن را طولانی تر می کند.

توجه کنید که حتی اگر نتوانیم از این افراد بک لینک بگیریم، باز هم انتشار محتوای ما در توییتر آنها می توانید بسیار تاثیر گذار و ارزشمند باشد! همچنین می توانیم از فیدبک ها و نظرات آنها استفاده کنیم.

پیدا کردن بلاگر ها در اینستاگرام

اینستاگرام محبوب ترین شبکه اجتماعی در بین ما ایرانیان است و همچنین دومین شبکه اجتماعی محبوب دنیا. بنابراین طبیعی است که خیلی از افرادی که ما به دنبال آنها می گردیم، در اینستاگرام نیز فعال باشند.

اگر چه معمولا بیشتر بلاگرها و وبلاگ نویس ها در سطح جهانی در توییتر فعالیت دارند اما با توجه به فیلترینگ و محدودیت دسترسی به آن، در ایران اوضاع کمی تفاوت دارد.

به همین دلیل ما علاوه بر توییتر، در اینستاگرام نیز به جستجوی افراد و وبسایت های مدنظر خود ادامه می دهیم.

متاسفانه هیچ ابزاری (چه رایگان و چه بصورت پولی) برای جستجو در میان اکانت های اینستاگرام وجود ندارد. به همین دلیل تنها راه ما استفاده از کوئری های مخصوص در گوگل است.

به عنوان مثال اگر من بخواهم وبسایت های فروش موبایل که اینستاگرام فعالی نیز دارند را جستجو کنم، از عبارت یا کوئری زیر استفاده می کنم :

“فروش موبایل” site:instagram.com -site:instagram.com/p/ -site:instagram.com/explore/

به کمک این کوئری، نتایج جستجو فقط شامل مواردی است که کلمه کلیدی مدنظر شما در بیو آنها موجود است. بدین ترتیب می توانید لیست بسیاری از اکانت های مدنظر خود را بیابید.

حال وقت این است که یا بصورت مستقیم از دایرکت اینستاگرام برای ارتباط با آنها استفاده کنید یا اگر وبسایت دارند (که ترجیحا بهتر است وبسایت داشته باشند!) به وبسایت آنها سر بزنیم و اطلاعات تماس آنها را پیدا کنیم.

جستجو پیشرفته

روش های مختلفی برای سرچ در گوگل وجود دارد. ۹۹% کاربران فقط رشته ای از کلمات را نوشته و جستجو می کنند. اما باید بدانید که روش های دیگری نیز وجود دارد که به کمک آنها می توانید نتایج دقیق تر و متمرکز تری بدست بیاورید.

یکی از این روش ها، فرمول خاصی بود که در قسمت قبل برای جستجوی اکانت های اینستاگرام از آن بهره بردیم.

مثال های دیگر عبارتند از ؛

فروش موبایل inurl:blog

این کوئری یا این فرمول به گوگل می گوید که فقط نتایجی را نشان بدهد که عبارت blog در URL آنها موجود باشد.

بدین ترتیب تمامی نتایجی که برای شما نمایش داده می شوند، همگی بخش وبلاگ وبسایت های فروش موبایل هستند. نکته مثبت این نتایج این است که شما از میان وبسایت های فروش موبایل فقط آنهایی را پیدا کرده اید که بخش وبلاگ فعالی دارند و بنابراین این احتمال وجود دارد که بتوانید از بلاگ آنها برای خود بک لینک با کیفیت بگیرید.

همچنین می توانید از فرمول زیر استفاده کنید :

Intitle:همکاری “فروش موبایل”

ما در اینجا دو فرمول جستجو را ترکیب کرده ایم. اول عبارت “فروش موبایل” به این معنی است که فقط صفحاتی را نمایش بده که عینا حاوی کلمه «فروش موبایل» باشد.

همچنین ترکیب  همکاری: intitle نیز به این معنی است که فقط صفحاتی را نشان بده که عبارت همکاری در عنوان آن صفحه عینا وجود داشته باشد.

اکنون به کمک این روش می توانید وبسایت های فروش موبایلی را پیدا کنید که بخشی تحت عنوان همکاری دارند و می توانید در این بخش از آنها درخواست کنید که برای آنها پست مهمان بنویسید و بک لینک های با کیفیت دریافت کنید.

به کمک این ۳ فرمول و همچنین روش های دیگری که وجود دارد می توانید وبسایت های مرتبط بیشتر و بیشتری را پیدا کنید و در کل توانسته اید به کمک تمامی این روش ها، یک لیست با ارزش و طولانی از وبسایت های هدف ایجاد کنید.

اما قبل از اینکه بخواهید با آنها ارتباط برقرار کنید، لازم است که چند کار دیگر انجام بدهید.

درباره پرسونا مخاطبان بیشتر اطلاعات کسب کنید

اگر می خواهید نرخ بازخورد شما به بیشترین حد خود برسد، باید زمان بیشتری را برای این موضوع صرف کنید که آیا وبسایت هایی که پیدا کرده اید، بیشترین ارتباط ممکن را با شما دارند یا نه!

می توانید با انجام دادن یک سری فعالیت ها به این اطمینان برسید. کارهایی مانند بررسی وبسایت آنها، خواندن مقالات آنها، مشخص کردن چیزهایی که دوست دارند و چیزهایی که دوست ندارند، شبکه های اجتماعی آنها و لینک هایی که بیشتر به اشتراک می گذارند و …

به عنوان مثال شما باید به اندازه کافی به آنها توجه کنید و ببینید که آیا محتوای افراد دیگر را به اشتراک می گذارند یا فقط بر روی محتوای خود تمرکز می کنند؟ در واقع شما باید شواهدی پیدا کنید که ثابت کند آنها محتواهای خارجی را هم به اشتراک می گذارند، زیرا این چیزی است که قرار است از آنها درخواست کنید.

بنابراین هر زمان که وبسایتی را بررسی می کنید، باید مواردی را راجع به آنها و محتواهایی که به آنها علاقه دارند و به اشتراک می گذارند جمع آوری کنید.

این مورد بسیار ضروری است چرا که این اطلاعات را بعدا برای شخصی سازی ایمیل و هنگام ارتباط با آنها نیاز خواهد داشت، در غیراینصورت شما یک فرم از پیش ساخته ایمیلی را برای آنها ارسال می کنید که اصلا شخصی سازی نشده است و قطعا نتیجه خوبی از آن نخواهید گرفت!

یکی از این تکنیک ها استفاده از ابزارهایی مانند TagCrowd است که به شما می گوید چه کلماتی بیشترین تکرار را در این وبسایت دارند. البته متاسفانه این ابزار از زبان فارسی پشتیبانی نمی کند، بنابراین اگر اهداف انگلیسی زبان دارید، می توانید از آن استفاده کنید.

همچنین می توانید با کمی جستجو در وبسایت، ببینید آیا به وبسایت های خارجی لینک داده اند یا نه. اگر به هیچ وبسایت دیگری لینک نداده اند، به احتمال ۹۹% می توان گفت این وبسایت علاقه ای برای لینک دادن به محتوای شما هم نخواهد داشت! بنابراین بهتر است بیخیال آن شوید.

پیدا کردن اطلاعات تماس

هنگامی که از مرتبط بودن یک وبسایت و اینکه واقعا آن وبسایت در گروه هدف شما قرار دارد اطمینان حاصل کردید، باید اطلاعات تماس مدیر وبسایت را پیدا کنید.

این کار معمولا زمان زیادی نمی برد و به کمک تکنیک های ساده ای که در ادامه می گوییم، بسیار سریع قابل انجام است.

هدر و فوتر صفحه را چک کنید.

در اغلب وبسایت ها اگر به هدر و فوتر توجه کنید، لینک به صفحه «ارتباط با ما» یا «تماس با ما» را خواهید یافت. اما اگر صفحه ای تحت این عنوان وجود نداشت، صفحه «درباره ما» را چک کنید، چرا که معمولا در این صفحه اطلاعاتی برای تماس پیدا می شود.

از ابزار Hunter.io استفاده کنید.

ابزار Hunter.io به شما کمک می کند تا به سرعت ایمیل های ارتباطی را از یک صفحه وب استخراج کند.

البته توجه کنید که این ابزار در نسخه رایگان خود فقط به شما اجازه جستجو ۱۰۰ وبسایت را می دهد. بنابراین فقط در مواردی که ایمیل را نتوانستید در صفحات مختلف پیدا کنید، از این ابزار استفاده کنید.

اهداف لینک گیری های خود را اولویت بندی کنید.

در این مرحله شما احتمالا باید لیست بلند و بالایی از اهداف لینک گیری داشته باشید.

یک اقدام فوق العاده مهم این است که باید لیست خود را دسته بندی و اولویت بندی کنید. به کمک این دسته بندی، می توانید ایمیل ها را شخصی سازی کنید و بیشترین بازخورد را از آنها بگیرید.

روش های مختلفی برای اولویت بندی اهداف لینک گیری وجود دارد :

  • براساس پارامترهای سئو دامنه، مثلا دامین آتوریتی و پیج رنک
  • براساس تاثیرگذاری شخص اینفلوئنسر، مثلا براساس تعداد فالوورهای اینستاگرام
  • براساس احتمال بک لینک گرفتن، مثلا هرچه ارتباط نزدیک تری به شما داشته باشد، احتمال بک لینک گرفتن شما بیشتر می شود.

بگذارید به این موارد بصورت دقیق تر نگاهی بیاندازیم :

پارامترهای سئو دامنه

درباره پارامترهای سئو دامنه در بخش ۳ به طور کامل صحبت کردیم و همانطور که ذکر شد، این پارامترها می توانند قدرت بک لینک های ما را مشخص کنند.

دو پارامتر اصلی وجود دارد که می تواند معیار خوبی برای فیلتر کردن اهداف لینک گیری شما باشند : دامین آتوریتی و پیج رنک

هنگامی که این پارامترها را برای تمامی وبسایت های داخل لیستتان تعیین کردید، باید آنها را به ترتیب از زیاد به کم مرتب کنید. اگر تعداد زیادی وبسایت در لیستتان دارید، می توانید آن هایی که اعتبار کمی دارند را حذف کنید (یا حداقل در اولویت اول به آنها کاری نداشته باشید.)

برای مثال می توانید ابتدا همه سایت ها را براساس پیج رنک مرتب کنید و سایت هایی که پیج رنک زیر ۱ دارند را حذف کنید یا اگر لیست بسیار زیادی دارید، پیج رنک زیر ۲ را حذف کنید. سپس در مرحله بعدی دوباره براساس دامین آتوریتی مرتب کنید و مثلا سایت هایی که دامین آتوریتی زیر ۲۰ یا ۳۰ دارند را حذف کنید.

البته اعداد ذکر شده در این مثال به هیچ عنوان قانون قطعی نیست! شما باید بنا به اعتبار فعلی سایت خود تصمیم بگیرید و چه بسا به سایت هایی که دامین آتوریتی ۱۰ دارند نیز نیاز داشته باشید!

اما کلیت داستان این است که باید تمام تلاش خود را به کار ببندید تا لیست خود را محدود به تعداد اندکی وبسایت فوق العاده با کیفیت بکنید. زیرا تمرکز بر روی تعداد اندکی وبسایت فوق العاده با کیفیت، می تواند بازخورد بیشتری به شما بدهد و نتیجه بیشتری بگیرید.

میزان تاثیرگذاری اینفلوئنسر

هنگامی که یک آهنربای لینک سازی ایجاد کرده اید، نباید تمامی تمرکز شما برای لینک سازی خرج شود! حتی اگر نتوانید از یک وبسایت یا یک شخص بک لینک دریافت کنید، شاید بتوانید با اندکی تلاش، آنها را راضی کنید تا محتوایتان را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارند و به این ترتیب برای وبسایتتان ترافیک جذب کنید.

اکنون اگر بخواهیم بیشترین مقدار بازدیدکننده را جذب کنیم، باید از افراد تاثیرگذار و به عبارتی اینفلوئنسرهای حوزه کاری خودمان بخواهیم تا محتوای ما را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارند.

کافی است فقط یک اینفلوئنسر محتوای شما را به اشتراک بگذارد، آنگاه سیل عظیمی از ترافیک و بازدیدکننده به سمت وبسایت شما روانه می شود و حتی ممکن است تاثیرپذیران آن اینفلوئنسر نیز محتوای شما را مجددا به اشتراک بگذارند.

بنابراین اگر یک بلاگ یا سایت ارزش چندانی از نظر دامین آتوریتی و پیج رنک و … نداشت، به هیچ عنوان سریعا آن ها را از لیست خود حذف نکنید! چرا که قبل از آن باید مطمئن شوید که آیا در شبکه های اجتماعی فالوورهای زیادی دارند یا نه و اگر دارند، از این طریق از آنها استفاده کنید.

برای تعیین این مورد نیز مجددا باید شبکه های اجتماعی هر کدام را چک کنید و وضعیت فالوورها و دنبال کنندگان آنها را بررسی کنید.

پیش تر ابزار FollowerWonk را معرفی کردیم. این ابزار در کنار قابلیت جستجو بیو توییتر، اطلاعات دیگری نیز در اختیار شما قرار می دهد. برای مثال می توانید ببینید هر فرد چه تعداد فالوور دارد و یا نمره اینفلوئنسری آنها (SA : Social Authority) چقدر است.

بنابراین می توانید بار دیگر لیست خود را براساس نمره اینفلوئنسری یا SA مرتب کنید و قطعا هرکدام که نمره بالاتری داشته باشد، اولویت اول شماست. دلیل آن هم این است که می تواند محتوای شما را با افراد بسیار زیادی که تقریبا همگی از آن فرد تاثیر می پذیرند، به اشتراک بگذارد.

احتمال بک لینک گرفتن

تمامی ابزارهایی که تا به اینجا معرفی کردیم در تعیین یک سری از پارامترهای کمی به ما کمک می کردند و به کمک آنها می توانستیم لیست خود را مرتب و اولویت بندی کنیم. اما در مورد احتمال بک لینک گرفتن از یک سایت، هیچ ابزاری نمی تواند به ما کمک کند!

این تنها موردی است که خودمان باید درباره آن اطلاعات کسب کنیم.

برای این کار می توانید به هر وبسایت از ۱ تا ۵ نمره بدهید و هر وبسایت که احتمال بیشتری دارد بتوانید از آن لینک بگیرید را با نمره ۵ و به همان نسبت به سایر وبسایت ها نمره کمتری بدهید.

هنگامی که می خواهید به وبسایت های موجود در لیست خود نمره بدهید، لازم است که درباره این وبسایت ها چندین سوال را از خود بپرسید :

  • آیا تا بحال لینک های خارجی در سایت خود ثبت کرده اند؟
  • آیا تا بحال محتوای دیگران را به اشتراک گذاشته اند؟
  • زمینه کاری آنها چقدر به من نزدیک است؟
  • آیا وبسایت آنها فعال است؟

این سوال ها می تواند در نمره دادن به شما کمک کند.

این روش یک راهکار بسیار خوب دیگر برای اولویت بندی وبسایت ها و وبلاگ های موجود در لیست ما می باشند.

اولویت بندی نهایی لیست

سرانجام به کمک روش های گفته شده، لیست خود را براساس اولویت مرتب کرده ایم. اکنون ما لیستی از وبسایت هایی داریم که  :

  • احتمال لینک دادن آنها به ما زیاد است.
  • دامین آتوریتی و اعتبار سئو بالایی دارند.
  • فالوورهای زیادی در شبکه های اجتماعی دارند.

این ها وبسایت هایی هستند که باید اول از همه با آنها ارتباط برقرار کنیم و باید مراقب باشیم ایمیل هایی که برای آنها ارسال می کنیم، بسیار شخصی سازی شده باشند.

برای اینکه بتوانیم ایمیل های شخصی سازی شده برای آنها ارسال کنیم، بهتر است بار دیگر به وبسایت آنها مراجعه کنیم و یک سری سرنخ ها را استخراج کرده و در متن پیام به آنها اشاره کنیم.

این کار سبب می شود تا متن پیام ما بسیار واقعی تر بنظر برسد ( که البته اینطور نیز هست!)

نکته جالبی وجود دارد و آن این است که این وبسایت ها قدرت فوق العاده برای پروموت کردن محتوای شما دارند. در واقع وبسایت های دیگر اکثرا از محتواها و مطالب این وبسایت ها آگاه هستند و آنها را رصد می کنند. بنابراین با این کار، بدون نیاز به تماس، محتوای خود را در معرض دید وبسایت های بیشتری قرار داده اید.

اکنون که سرنخ هایی درباره هر فرد یا هر وبسایت دارید و می توانید ایمیل های شخصی سازی شده برای آنها بفرستید، زمان آن است که ارتباط خود را با این افراد و وبسایت ها آغاز کنیم.

برقراری ارتباط (OUTREACH)

در این مرحله باید درباره محتوا و آهنربای لینک بیلدینگ مان با دیگران گفت و گو کنیم.

شما باید با اولویت های اول لیست خود که وبسایت های فوق العاده با ارزشی هستند شروع کنید چرا که نه تنها در صورت پذیرفتن آنها بک لینک های با کیفیتی دریافت می کنید، بلکه می توانید از آنها به عنوان رزومه موفقیت خود در مقابل وبسایت های کم اهمیت تر استفاده کنید!

در واقع هنگامی که وبسایت های کوچک تر (که اولویت کمتری هم برای شما دارند) ببینند که برخی اینفلوئنسرها و وبسایت های بزرگ، محتوای شما را پسندیده اند و بخشی از آن را به اشتراک گذاشته اند، احتمال اینکه در صورت برقراری ارتباط با آنها، به شما پاسخ مثبت بدهند، بیشتر می شود.

شما با یک فرد واقعی ارتباط برقرار می کنید.

هیچ ماشین و دستگاهی پشت یک وبسایت ننشسته است!

پشت پرده هر وبسایتی، یک شخص واقعی و حقیقی نشسته است که اگر وبسایت معروفی داشته باشد احتمالا روزانه تعداد بسیار زیاد ایمیل برای بک لینک دادن دریافت می کند! به همین دلیل باید به وی ثابت کنید شما یک اسپمر نیستید و ایمیل های از پیش تعیین شده برایش نمی فرستید!

بهترین راه برای اینکه بهترین متن پیام را برای مدیر وبسایت بفرستید، این است که اندکی با خود فکر کنید. فرض کنید آن شخص را در دنیای واقعی دیده اید، چگونه با وی صحبت می کنید؟ طبیعی است که شما یک مکالمه واقعی با وی خواهید داشت نه یک مکالمه از پیش تعیین شده که با چند نفر دیگر هم داشته اید…

درضمن این نکته را هم به خاطر داشته باشید که هیچ وبلاگ نویس و مدیر وبسایتی، روز خود را با این جمله که «خب، امروز به کی بک لینک بدم!؟» شروع نمی کند. آنها هیچ برنامه ای برای لینک دادن به شما ندارند و کارها و وظایف زیادی دارند که تقریبا همه این وظایف بر پیشنهاد شما اولویت دارند!

به همین دلیل نباید انتظار داشته باشید که افراد شما را به همه چیز ترجیح دهند! این وظیفه شماست تا بتوانید به آنها ثابت کنید که ارزش وقت و توجه آنها را دارید.

اگر صحبت کردن درباره محتوای تان با اشخاص حقیقی، شما را نگران می کند، بهتر است برگردید و محتوای خود را چک کنید و ببینید آیا واقعا این محتوا ارزش به اشتراک گذاری را دارد یا نه! اعتماد بنفس کاذب خوب نیست اما شما باید تا حد قابل قبولی نسبت به خود و محتوای تان اعتماد بنفس داشته باشید و باور داشته باشید که افراد به خوبی به شما پاسخ می دهند.

اگر این اعتماد و اطمینان وجود ندارد، به احتمال زیاد محتوای تان چندان با ارزش و با کیفیت نیست!

چگونه متن پیام خود را بنویسیم؟

این نکته را به یاد داشته باشید که افرادی که می خواهید با آنها ارتباط برقرار کنید احتمالا بسیار درگیر هستند و اگر وبسایت معروف و فالوورهای زیادی داشته باشند، حتی شاید بیشتر از حد تصور شما درگیر باشند!

متن پیام شما باید به اندازه کافی قانع کننده باشد و به جزئیات ضروری اشاره کند و بتواند دلیلی به فرد مقابل بدهد تا برای محتوای شما وقت بگذارد.

در عین حال متن پیام باید کوتاه باشد تا فرد همه آن را بخواند و خسته کننده نباشد، چراکه در غیر اینصورت ممکن است پیام را پاک کند!

چند نکته که هنگام نوشتن متن پیام باید به آن توجه کنید :

  • به آنها دلیلی بدهید که چرا باید به شما و پیامتان توجه کنند.
  • بگویید از آنها درخواست چه نوع اقدامی را دارید.
  • نشان بدهید که شما یک فرد واقعی هستید و یک اسپمر نیستید!

بگذارید کمی دقیق تر به این موارد نگاه بیاندازیم ؛

آهنربای لینک سازی خود را در درون محتوا مشخص کنید.

نوشتن متن پیام در این مرحله از اجرای کمپین لینک بیلدینگ یا لینک سازی نباید برای شما سخت باشد، زیرا همانطور که پیش تر گفتیم، باید از لحظه ای که می خواهید آهنربای لینک سازی خود را تولید کنید، به فکر باشید!

از همان ابتدا که شروع به تولید محتوا می کنید باید بدانید که چه موردی در محتوای شما سبب می شود که افراد برای آن وقت بگذارند و به آن علاقمند شوند.

مواردی که در زیر نام برده می شوند، برخی از آهنرباهایی هستند که سبب می شود احتمال لینک گرفتن محتوای شما بیشتر شود ؛

  • اخبار
  • محتوای فان و تفریحی
  • مقایسه ها و بررسی ها
  • محتوای Ego-Bait
  • محتوای آسمان خراش یا SkyScraper
  • و …

شما باید بررسی کنید و ببینید محتوای شما کدام یک از موارد بالا را در درون خود به عنوان آهنربا دارد؟ البته اگر هیچ کدام از موارد بالا در محتوای شما یافت نشد، نگران نشوید! قطعا موارد دیگری نیز هستند که می توانند احتمال بک لینک گرفتن محتوای شما را بالا ببرند.

بلاگرها و مدیران وبسایت هایی که می خواهید با آنها ارتباط برقرار کنید، به احتمال زیاد در حوزه کاری و زمینه فعالیت شما بسیار فعال هستند. بنابراین به خوبی آهنربای محتوای شما را تشخیص می دهند و متوجه می شوند که کدام بخش از محتوای شما با ارزش و با اهمیت است.

متن پیام را شخصی سازی کنید.

یک روش دیگر برای اینکه آنها برای شما و محتوای تان وقت بگذارند این است که شما هم چنین کاری را بکنید! برای بررسی آنها و وبسایتشان وقت بگذارید و پست های آنان را بررسی کنید.

همچنین اگر امکان دارد ارتباطی میان پست های وی با محتوای خودتان بیابید تا فرد مقابل بیشتر علاقمند شود محتوای شما را بررسی کند.

برای مثال اگر می خواهید با یک متخصص سئو ارتباط برقرار کنید و می دانید که وی به شدت به مطالب برایان دین علاقمند است و همچنین در محتوای خود درباره برایان دین صحبت کرده اید، می توانید در پیام خود این موضوع را ذکر کنید که : « به دلیل علاقه شما به برایان، فکر میکنم این محتوا مورد علاقه شما باشد! »

در این روش نه تنها به فرد مقابل دلیلی می دهید که برای پیام و محتوای شما وقت بگذارد، بلکه با اینکار به وی ثابت می کنید که برای خواندن وبسایت او وقت گذاشته اید.

اگر از چنین راهکارهایی استفاده نکنید و صرفا یک ایمیل ساده و بدون شخصی سازی شدن بفرستید، اینطور بنظر می رسد که ایمیل شما یک متن از پیش آماده شده است و برای تعداد زیادی از افراد ارسال شده و بنابراین به هیچ عنوان بازدهی خوبی نخواهد داشت.

درخواست خود را واضح بیان کنید.

تمامی ایمیل هایی که شما در جریان فرآیندهای لینک بیلدینگ و لینک سازی خود ارسال می کنید، درباره چیزی است که از فرد مقابل می خواهید. اما اکثر افراد از اینکه در متن ایمیل بنویسند «لینک» می ترسند! تصور می کنند فرد مقابل با دیدن چنین کلمه ای به سرعت ایمیل را پاک یا اسپم می کند!

اما این مورد فوق العاده ضروری است و باید به فرد مقابل بگوییم دقیقا چه چیزی از او می خواهیم!

چه بسا گاهی اوقات موضوع فقط لینک دادن نباشد! در واقع هدف ما می تواند یکی از موارد زیر باشد :

  • اشتراک گذاری محتوا در شبکه های اجتماعی
  • درج محتوا درون محتواهای وبسایت هدف (معمولا درباره عکس و اینفوگرافیک بدین شکل عمل می شود)
  • پذیرفتن پست مهمان شما
  • نوشتن دیدگاهی درباره شما و لینک دادن به شما
  • و …

این موارد تنها تعداد اندکی از گزینه هایی بودند که پیش روی شما قرار دارند و می توانید هرکدام را از مدیر وبسایت ها یا وبلاگ نویس ها درخواست کنید. البته هرکدام از این موارد نیز موانع خاص خود را دارد.

به عنوان مثال فرض کنید یک وبلاگ نویس، یک محتوای با کیفیت منتشر کرده است. شاید اگر از وی بخواهید به شما لینک بدهد، این کار را به دلایلی انجام ندهد اما می توانید از وی بخواهید محتوای تان را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارد و این کار به مراتب ساده تر است و احتمال انجام دادن این اقدام بیشتر است.

اسم فرد مقابل را به کار ببرید.

پیدا کردن و به کار بردن نام فرد مقابل بسیار ساده است، اما با این حال عده زیادی از افراد از اجرای این روش دریغ می کنند!

درج نام فرد مقابل در متن ایمیل می تواند تفاوت بسیاری در رفتار فرد گیرنده ایجاد کند و سبب می شود که توجه کافی به ایمیل و محتوای شما نشان بدهد.

برای اینکه بتوانید نام مدیر یک وبسایت یا یک وبلاگ را بیابید، کافی است حواستان به چند مورد زیر باشد ؛

  • صفحه «درباره ما» را چک کنید.
  • نام نویسنده زیر پست های وبلاگ را چک کنید.
  • در اکانت های شبکه های اجتماعی آنان بیشتر دقت کنید و ببینید آیا نامی از شخص موردنظر وجود دارد یا نه.
  • همچنین به کمک ابزارها و پلاگین های مربوطه (مثلا در Gmail) می توانید اطلاعات بیشتری درباره ایمیل فرد موردنظر پیدا کنید.

اگر تمامی این موارد را انجام دادید اما  همچنان نتوانستید نام فرد مقابل را پیدا کنید، می توانید از عباراتی مانند «عرض سلام خدمت جنابعالی/سرکارخانم» استفاده کنید.

دقت کنید که به هیچ وجه از عباراتی مانند «سلام وبمستر!» یا «سلام» استفاده نکنید، چرا که این عبارات به طور گسترده توسط اسپمرها استفاده می شود و قطعا شما نمی خواهید جز آنها محسوب شوید!

از یک عنوان خوب استفاده کنید.

اولین چیزی که هر فرد از ایمیل شما می بیند، اسم و عنوان ایمیل شماست و طبیعتا عنوان از اهمیت فوق العاده بیشتری برخوردار است. اگر عنوان به اندازه کافی جذاب نباشد و یا به گونه ای باشد که موردپسند فرد مقابل قرار نگیرد، بعید نیست که نخوانده ایمیل را پاک کند یا آن را اسپم کند و این بدترین سرنوشتی است که می تواند برای ایمیل شما رقم بخورد!

اگر ایمیل شما دارای عنوان مناسبی نباشد، از آنجا که ممکن است افراد حتی زحمت خواندن آن را به خود ندهند، بنابراین شما حتی فرصت مکالمه با آنها را نیز از دست خواهید داد و نمی توانید از آنها فیدبک بگیرید و …

اتفاق بد دیگر این است که اگر ایمیل شما توسط تعداد زیادی از افراد اسپم شود، برای باقی افراد هم به Inbox نمی رود و مستقیما وارد پوشه Spam می شود. طبیعی است که خیلی از افراد این پوشه را چک نمی کنند و حتی اگر چک کنند و ایمیل شما را ببینند، خیلی توجه شان معطوف به آن ایمیل نمی شود.

برای نوشتن یک عنوان مناسب، چندین راهکار وجود دارد که در زیر به آنها اشاره کرده ایم :

  • عنوان ایمیل کوتاه باشد.
  • مستقیما بروید سر اصل مطلب!
  • نام وبسایت طرف مقابل را ذکر کنید.
  • یک مورد خاص درباره وبسایت آنها ذکر کنید.
  • از به کاربردن کلمات و عباراتی مانند «درخواست لینک» یا «تبادل لینک» پرهیز کنید.

اگر در این زمینه نیاز به مطالعه بیشتری دارید، توصیه می کنم دو مقاله از سایت های HubSpot  و Smart Insight را بخوانید. این دو مقاله شما را در انتخاب یک عنوان مناسب برای ایمیل های خود بیشتر کمک خواهند کرد.

به یک موضوع خاص درباره آنها اشاره کنید.

اگر می خواهید متن ایمیل خود را به گونه ای بنویسید که فرد تصور نکند این یک ایمیل از پیش تعیین شده است، عمل کردن به این راهکار بسیار ضروری است.

در این روش باید یک موضوع و مورد خاص درباره وبسایت یا مدیر آن، پیدا کنید و در ایمیل خود ذکر کنید. هنگامی که چنین موردی در متن پیام خود می آورید، به این معنی است که برای فرد مقابل و وبسایت وی زمان صرف کرده اید و پس از بررسی های متعدد، اقدام به برقراری ارتباط با وی کرده اید.

مزیت دیگری که این روش دارد این است که می توانید هنگامی که دارید چیزی درباره وی می گویید، به صورت نامحسوس محتوای خود را هم عرضه کنید و تکنیک سبب می شود که به وی دلیلی بدهید برای این که به شما و محتوایتان اهمیت بدهد.

برای اجرای صحیح این روش می توان از چند راهکار زیر بهره برد :

  • به عناوین پست های اخیر آنها در وبسایتشان نگاهی بیاندازید.
  • به توییت ها و ریتوییت های اخیر آنها در توییتر نگاهی بیاندازید. (یا پست های آنان در سایر شبکه های اجتماعی)
  • به کامنت هایی که بر روی پست هایشان می گذارند نگاهی بیاندازید.
  • به صفحه «درباره ما» آنها نگاهی بیاندازید تا شاید بتوانید علایق شخصی مدیر وبسایت را پیدا کنید.
  • به بیو پروفایل آنها در شبکه های اجتماعی نگاهی بیاندازید.
  • و …

تمامی این موارد می تواند اطلاعات ارزشمندی درباره شخص وبلاگ نویس یا مدیر وبسایت به شما بدهد و می توانید از آنها در متن پیام خود استفاده کنید.

به عنوان مثال متن زیر نمونه بسیار خوبی از روشی است که درباره آن صحبت کردیم :

با سلام ؛

من متوجه شدم که شما بسیار پیگیر مطالب برایان دین از وبسایت Backlinko هستید و اکثر مقالاتش رو در شبکه های اجتماعیتون به اشتراک میذارید. کاملا مشخصه که محتواهای برایان بی نظیر هستش و اینطور محتوا در فضای وب فارسی بسیار کم پیدا میشه.
برای همین با خودم فکر کردم شاید به این رفرنس آموزشی هم علاقمند باشید : «آموزش جامع لینک بیلدینگ»
خوشحال میشم نگاهی به این مقاله من بندازید و نظرتونو راجع بهش بهم بگید.

هنگامی که متن پیام خود را بدین شکل می نویسید، به هیچ عنوان اسپم بنظر نمی رسد چرا که درباره موارد جزئی صحبت کرده اید و طبیعتا هیچ سیستم ارسال ایمیل خودکاری به این مقدار هوشمند نیست!

علاوه بر آن، هنگامی که درباره علایق شخصی فرد مقابل صحبت می کنید، این مفهوم را می رساند که وی را به خوبی می شناسید!

از یک آدرس ایمیل واقعی استفاده کنید.

در این مورد اندکی اختلاف نظر وجود دارد. بعضی از متخصصان می گویند اگر برای مشتری خود می خواهید بهبود سئو و دریافت بک لینک انجام دهید، بهتر است به جای ایمیل مربوط به شرکت و سازمان خودتان، از ایمیل سازمانی مشتری خود استفاده کنید.

علت این موضوع این است که برخی از متخصصان سئو می گویند استفاده از ایمیل یک شرکت بهینه سازی و سئو، وجهه خوبی ندارد و ممکن است فرد دریافت کننده در صورت دیدن نام یک شرکت سئو، خیلی سریع ایمیل را پاک کند.

البته برخی دیگر نیز معتقدند که هنگام برقراری ارتباط باید از ایمیل سازمانی شرکت خود استفاده کنند و در این مورد نیز تجربه بدی گزارش نکرده اند.

بنابراین این مورد یک قانون حتمی نیست و بستگی به شخص شما دارد.

شما باید ببینید کدام مورد در گذر زمان بیشترین بازدهی را برایتان خواهد داشت. اما اولویت اول را استفاده از ایمیل مشتری خود بگذارید و اگر امکان این کار وجود نداشت، از ایمیل عادی خود استفاده کنید. اما از هر کدام که استفاده می کنید، سعی کنید نام شما در آدرس ایمیل وجود داشته باشد.

نکته دیگری که باید در اینجا به شما یادآور شویم این است که از سرویس های رایگان ارسال ایمیل مانند Gmail ، Yahoo یا Hotmail استفاده نکنید. چرا که متاسفانه اسپمرها از مزایای این سرویس ها استفاده می کنند و اگر شما هم از این سرویس ها استفاده کنید، می تواند سیگنالی مبنی بر اسپم بودن ایمیل به فرد دریافت کننده بدهد.

از یک امضا مناسب در ایمیل استفاده کنید.

این تکنیک نیز بسیار ساده بوده و زمان زیادی نمی برد. فقط کافی است یک امضای مناسب در پایین تمامی ایمیل های خود درج کنید.

این امضا می تواند شامل موارد زیر باشد :

  • نام و نام خانوادگی شما
  • عنوان شغلی شما
  • آدرس وبسایت شما
  • شماره تماس شما
  • اکانت های شبکه های اجتماعی شما

این روش نیز سیگنال دیگری برای شخص دریافت کننده می باشد و به این حقیقت که شما یک شخص واقعی هستید بیشتر تاکید می کند. به کمک این روش ممکن است فرد دریافت کننده وبسایت شما و پروفایل شبکه های اجتماعی شما را چک کند و حتی با شما تماس بگیرد.

اما نکته اصلی اینجاست که هیچ اسپمری چنین کاری نمی کند!!

از آدرس خود استفاده کنید. (در صورت نیاز)

معمولا فرصت استفاده از این تکنیک خیلی پیش نمی آید اما اگر توانستید حتما آن را به کار ببندید و از آن بهره ببرید، چرا که استفاده از این روش در نشان دادن شما به عنوان یک فرد واقعی بسیار موثر است و حتی می تواند سبب ایجاد یک رابطه خوب میان شما و فرد مقابل بشود.

اما چگونه از آن استفاده کنیم؟

فرض کنید می خواهید با یک وبلاگ نویس ارتباط برقرار کنید و او در همان شهر شما ساکن است. در این مورد نباید دریغ کرد و حتما باید آدرس خود را ذکر کنید. به مثال زیر توجه کنید :

من مقاله ای درباره ۱۰۰ جاذبه توریستی شهر تهران نوشتم و دوست داشتم با افرادی که در تهران ساکن هستند، مثل شما، اون رو به اشتراک بذارم و نظراتشون رو بدونم. همچنین اگر مورد علاقتون بود، خوشحال میشم اون رو برای کاربران سایت خودتون به اشتراک بذارین.

شاید باورتان نشود که در رفرنس های انگلیسی زبان و همچنین آموزه های متخصصانی که بیش از حد بصورت کلاه سفید عمل می کنند، این مورد توصیه شده است که فرد مقابل را به یک فنجان قهوه دعوت کنید! در این حالت بعید است که از او بخواهید به شما لینک بدهد و او این کار را نکند!

اما این حرکت بیزینس آنلاین را به حیطه آفلاین می کشاند و ما خیلی موافق این روش نیستیم. (البته اگر می خواهید چنین کاری انجام بدهید، شما را منع نمی کنیم!)

به جای این حرکت، می توانید چندین فرد دیگر که در حیطه کاری شما فعالیت می کنند و در لیست اهداف لینک بیلدینگتان و از همه مهمتر در شهر شما ساکن هستند را پیدا کنید و دورهمی هایی به منظور تبادل اطلاعات و گفت و گو با یکدیگر ترتیب بدهید.

اگر نمی توانید خودتان یک دورهمی ترتیب بدهید، پس به دنبال دورهمی ها و رویدادهایی بروید که در سطح شهر برگزار می شود. یکی از معروف ترین این دورهمی ها در ایران، رویداد هفتگی همفکر است که در چندین شهر ایران برگزار می شود.

در این رویدادها هم میتوانید افرادی را پیدا کنید که پتانسیل این را دارند تا در لیست اهداف لینک گیری شما جای بگیرند و هم می توانید افراد مدنظر خود را به این دورهمی ها دعوت کنید و در آنجا با یکدیگر بیشتر صحبت کنید.

این حرکت هم به ایجاد روابط دوستانه و سازنده کمک می کند، هم سبب آشنایی بیشتر با برند شما می شود و هم می تواند به شما در رسیدن به سایر اهداف خود کمک بسیاری کند.

به این نکات نیز توجه کنید.

این ها مواردی هستند که در هنگام نگارش متن پیام باید به آنها توجه کنید.

نکته فوق العاده مهم این است که هر چقدر بیشتر بخواهید، باید محتوای جذاب تری داشته باشید و بیشتر این نکات را رعایت کنید!

البته توجه داشته باشید که موارد ذکر شده قانون و وحی منزل نیستند! گاهی اوقات شما می توانید همزمان هم بک لینک دریافت کنید و هم محتوایتان به اشتراک گذاشته شود.

همچنین در صورتی که با پاسخ منفی مواجه شدید می توانید با راهکارهایی، از همان پاسخ منفی نیز نهایت استفاده را ببرید.

مثلا اگر مدیر وبسایت در پاسخ به درخواست شما مبنی بر لینک دادن، پاسخ نه داد اما در عین حال به محتوای شما علاقمند بود، می توانید از وی درخواست کنید که در صورت امکان، محتوای شما را در پروفایل خود در شبکه های اجتماعی منتشر کند.

یا سناریو دیگر می تواند به این شکل باشد که فرد به محتوای شما علاقمند است اما فرصت این را ندارد که درباره آن مطلبی بنویسد و به شما لینک بدهد. در این حالت می توانید درخواست کنید تا در صورت امکان، خودتان یک پست مهمان بنویسید!

بنابراین به طور کلی باید در هنگام ارتباط با وبسایت های قدرتمند، استراتژی پشتیبان یا اصطلاحا پلن B داشته باشید، چرا که این وبسایت ها اولویت ۱ شما هستند و ارزش فوق العاده بالایی دارند و نباید به این سادگی بیخیال آنها شد. زیرا پیدا کردن چنین وبسایت هایی ممکن است زمان زیادی ببرد.

پیگیری روند برقراری ارتباط (FOLLOWUP)

احتمالا با ارسال ایمیل برای بار اول، تعدادی بک لینک برای وبسایت خودتان بدست آورده اید اما این نکته را به یاد داشته باشید که مردم بسیار گرفتار هستند، خصوصا آنهایی که یک وبسایت یا وبلاگ محبوب و پربازدید دارند. آنها روزانه چندین و چند ایمیل دریافت می کنند و بنابراین خیلی راحت امکان دارد ایمیل شما دیده نشود یا اهمیتی به آن داده نشود.

به همین دلیل، هنگامی که یک وبسایت با ارزش و با کیفیت برای لینک بیلدینگ پیدا می کنید، باید نهایت استفاده را از آن ببرید. بنابراین اگر پاسخی دریافت نکردید، ارزش آن را دارد که بار دیگر اقدام به برقراری ارتباط کنید.

مزیتی که این اقدام دوباره دارد این است که نشان می دهد شما یک فرد واقعی هستید چرا که سیستم های ارسال ایمیل اسپم اینگونه عمل نمی کنند!

بنابراین اگر می خواهید ایمیل هایی که ارسال کرده اید را رصد کنید، باید تا می توانید ایمیل ها و فرآیندهای ارتباطی مربوط به کمپین لینک بیلدینگ خودتان را منظم و سازماندهی کنید.

به عنوان مثال باید بدانید به چه افرادی ایمیل داده اید و چه درخواستی از آنها کرده اید، همچنین باید بدانید که آیا فرد مقابل ایمیل را باز کرده است یا نه، آیا از محتوای شما بازدید کرده است یا نه، آیا به شما لینک داده است یا نه، اگر به ایمیل شما پاسخ داده چه چیزی برای شما نوشته است و …

انجام این سازماندهی ها سبب می شود که جلوی یک سری بی نظمی ها گرفته شود. مثلا قطعا دوست ندارید به کسی ایمیل مجدد بدهید که از قبل به شما لینک داده است!

روش های مختلفی برای سازماندهی  ایمیل ها و فرآیندهای ارتباطی وجود دارد. ساده ترین و معمول ترین روش، استفاده از یک فایل اکسل ساده است.

شاید هنگامی که در ابتدای راه کمپین لینک سازی خود هستید استفاده از یک فایل اکسل کار شما را راه بیاندازد. همچنین هنگامی که در میانه راه هستید نیز اکسل جوابگوی نیازهای شما خواهد بود. اما در یک کمپین حرفه ای و یا هنگامی که همزمان بر روی چندین کمپین کار می کنید، ممکن است به مشکل بر بخورید.

اگر می خواهید از یک فایل اکسل به منظور سازماندهی ایمیل های ارسالی خود استفاده کنید، باید یک فایل مطابق شکل زیر تهیه کنید :

برای مشاهده تصویر در سایز اصلی، بر روی آن کلیک کنید.

چنین نمونه ای می تواند بسیار برای شما کارآمد باشد. البته می توانید ستون های دیگر برای پارامترهای دیگر به آن بیافزایید اما چهارچوب کلی همین نمونه ای است که در شکل دیدید.

با وجود این که همین یک فایل اکسل می تواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای شما باشد، اما پس از مدتی که تعداد وبسایت های هدف شما افزایش پیدا کند یا وارد مراحل حرفه ای تر بشوید، باید روش های دیگر را جایگزین کنید، چراکه حتی اگر بتوانید در همین یک فایل، مراحل بعدی را هم لحاظ کنید، احتمال ایجاد بی نظمی بیشتر می شود.

در این حالت توصیه می شود از ابزارهای پیشرفته تر و کارآمدتر استفاده کنید. دو نمونه از این ابزارها عبارتند از BuzzStream و Raven .

ابزار دیگری به نام Boomerang وجود دارد که یک پلاگین رایگان برای Gmail است. به کمک این پلاگین می توانید تنظیماتی را انجام دهید که اگر پس از مدتی معین بعد از ارسال ایمیل، پاسخی از سوی فرد مقابل دریافت نکردید، شما را مطلع کند.

این موضوع اهمیت بسیاری دارد و سبب می شود که اشتباها به فردی که قبلا به شما پاسخ داده است، دوباره ایمیل نفرستید!

ارسال ایمیل مجدد و پیگیری درخواست

هنگامی که فردی به ایمیل شما پاسخ نداده است و شما اقدام به ارسال ایمیل دوم می کنید، باید به این نکته توجه کنید که متن پیام خود را در کوتاه ترین حد ممکن بنویسید، چرا که در ایمیل اول به طور کامل به همه جزئیات پرداخته اید و نیازی به تکرار مجدد نیست.

اگر هم دقت کنید در سیستم های ارسال ایمیل مانند Gmail ، ایمیل های قبلی نگهداری می شود و پس از ارسال ایمیل دوم، اگر شخص اسکرول کند، می تواند ایمیل قبلی شما را هم ببیند.

اما در ایمیل دوم از چه چیزی صحبت کنیم؟

اگر فرد مقابل به ایمیل اول ما پاسخ نداده باشد، در ایمیل دوم باید درخواست مجدد کنیم. اما حالت های دیگری نیز ممکن است پیش بیاید.

برای مثال ممکن است به ایمیل ما پاسخ داده باشد و بنابراین لازم است که جوابی متناسب با پیام وی بدهیم یا حالت های دیگری که ممکن است پیش بیاید.

حال فرض کنید فرد مقابل به ایمیل ما پاسخی نداده باشد. متن زیر می تواند نمونه خوبی باشد از ایمیل دومی که برای وی می فرستیم :

با سلام ،
میخواستم درباره ایمیلی که چند روز پیش به همراه مقاله خودم راجب «اکسپلور اینستاگرام» براتون فرستادم، صحبت کنم.
خوشحال میشم اگر نظرتون رو بدونم و اگر مورد علاقتون هست اون رو با خواننده های وبلاگتون به اشتراک بذارین.
منتظر پیامتون هستم.
با تشکر ، حسن زاده

این پیام نمونه بسیار خوبی است چرا که در عین کامل بودن، بسیار ساده و کوتاه بوده و نکته اصلی که باید، در آن گفته شده است.

در ضمن به این نکته نیز توجه کنید که ایمیل دوم را با همان آدرس قبلی ارسال کنید تا شخص موردنظر در صورت تمایل بتواند به ایمیل های قبلی شما مراجعه کند.

همچنین توجه کنید که بیش تر از دوبار به کسی پیام ندهید. اگر پس از ارسال ایمیل دوم، همچنان پاسخی دریافت نکردید، بهتر است دیگر اقدامی انجام ندهید، چرا که در صورت پافشاری بیش از حد، به احتمال قوی آنها را آزرده خاطر خواهید کرد و شانس خود را برای ایجاد یک ارتباط خوب از بین خواهید برد.

با پاسخ های منفی کنار بیایید.

در طول فرآیندهای لینک سازی ، احتمالا با پاسخ های منفی زیادی مواجه خواهید شد. این کاملا طبیعی است و اصلا نباید درباره آن نگران باشید.

پاسخ های منفی همیشه بد نیستند و گاهی می توانند یک فرصت بی نظیر برای شما ایجاد کنند تا بیشتر با شخص مقابل ارتباط برقرار کنید و بتوانید از او فیدبک بگیرید.

اکنون می خواهیم چند نکته طلایی به شما بگوییم و لازم است که این نکته ها را در هنگام شنیدن جواب «نه» در ذهن خود به یاد داشته باشید :

هیچ ایمیلی را بدون پاسخ رها نکنید!

هنگامی که کلی تلاش می کنید و زمان و انرژی (و بعضا هزینه) صرف می کنید و یک محتوای کامل و بی نقص را تولید می کنید و پس از عرضه آن به دیگر افراد و وبسایت ها، پاسخ منفی می شنوید، بسیار ترغیب می شوید تا ایمیل فرد مقابل را به همان شکل بدون جواب باقی بگذارید! اما این کار را نکنید!!!

طبیعی است که این موضوع انگیزه شما را از بین ببرد اما توجه کنید که بدون جواب گذاشتن ایمیل طرف مقابل، شانس ایجاد یک رابطه خوب و مفید با آن فرد را از بین می برد.

شاید با خودتان بگویید «رابطه خوب به چه دردی می خورد وقتی فرد موردنظر به محتوای من علاقمند نیست؟!»

توجه کنید که وبسایت شما فقط یک محتوا ندارد! شما در طول زمان باید آهنرباهای لینک سازی و محتواهای بیشتر و بیشتری تولید کنید و قطعا نمی توانید بگویید که شخص موردنظر نسبت به تمامی محتواهای شما بی میل است!

بنابراین حتی اگر از یک شخص جواب منفی دریافت کردید، حتما ایمیل او را پاسخ بدهید و سعی کنید با وی یک رابطه دوستانه ایجاد کنید تا در دفعات بعدی که محتوای بهتر و کامل تری تولید کردید، باز هم بتوانید با وی ارتباط برقرار کنید و از او درخواست های مختلفی داشته باشید.

تا می توانید اطلاعات و فیدبک بیشتری دریافت کنید.

در پاسخ به جواب منفی افراد، تا می توانید از آنها فیدبک بگیرید و سعی کنید متوجه شوید که چرا علاقه ای برای لینک دادن به شما ندارند.

برای مثال اگر یکی از محتواهایتان را به آنها عرضه کرده اید، از آنها بپرسید که به نظر آنها چه چیزی کیفیت محتوا را بالا می برد؟ آیا راه بهتری برای ارائه این محتوا وجود دارد؟ آیا آمار و اطلاعات بیشتری در این زمینه وجود دارد تا بتواند محتوا را تاثیرگذارتر و ارزشمندتر کرد یا نه؟

گاهی اوقات فرد مقابل مشکلی با محتوای شما ندارد و حتی ممکن است به آن علاقمند باشد، اما شاید به علت کمبود زمان نتواند مطلبی درباره محتوای شما بنویسد.

اگر پس از شنیدن جواب منفی به خوبی از او فیدبک بگیرید، می توانید متوجه این موضوع بشوید و به او پیشنهاد پست مهمان بدهید. بدین صورت که شما به جای وی یک مطلب درباره خودتان می نویسید. به این ترتیب هم در زمان فرد مقابل صرفه جویی می شود و هم شما به هدف خود رسیده اید. مهم تر از همه، یک رابطه خوب و سازنده میان شما ایجاد شده است.

در یک سناریو دیگر می توانید از فرد مقابل بپرسید که به نظر او در زمینه فعالیت شما کمبود چه نوع محتوایی حس می شود؟

اگر شخص مقابل در زمینه کاری شما خبره باشد، قطعا نیازهایی را حس می کند که به احتمال زیاد از آن بی اطلاع هستید. در ضمن شاید فرصتی برای فعالیت در آن زمینه را ندارند، بنابراین این یک موقعیت استثنایی برای شماست تا به جای آنها دست به تولید محتوا بزنید و از حمایت آنها برخوردار شوید.

به عنوان مثال می توانید با شخص X برای ایجاد یک محتوای ارزشمند به توافق برسید؛ به این ترتیب که شما محتوا را بنویسید و طرف مقابل به کمک محبوبیت وبسایت خودش، این محتوا را پروموت کند. بدین ترتیب با این همکاری دو طرفه توانسته اید یک محتوای ارزشمند در حوزه کاری خودتان خلق کنید.

همچنین می توانید از آنها ایده بگیرید و خودتان یک محتوا درباره آن ایده تولید کنید. سپس تمامی مراحل یک کمپین لینک بیلدینگ را از ابتدا طی کنید و با آنها ارتباط برقرار کنید. طبیعی است که در این حالت احتمال اینکه درخواست شما را بپذیرند، بسیار بیشتر است.

حتی می توانید در محتوای خود از آنها نام ببرید و یا به آنها لینک بدهید. مفهوم این کار این است که شما دارید از آنها قدردانی می کنید و طبیعتا در این حالت احتمال اینکه به شما لینک بدهند، محتوای شما را به اشتراک بگذارند و یا هر نوع همکاری دیگر، بیشتر خواهد شد.

اشتباهاتی که در هنگام برقراری ارتباط باید از آنها دوری کنید.

در طول فرآیندهای لینک سازی و لینک بیلدینگ خطاها و اشتباهات مختلفی ممکن است رخ بدهد.

طبیعی است که از وقوع اشتباهات نمی شود جلوگیری کرد، اما در عوض می توان با تجربه و درس گرفتن از اشتباهات قبلی، میزان این خطاها را به حداقل رساند.

اکنون می خواهیم به رایج ترین اشتباهات در هنگام اجرای یک کمپین لینک سازی بپردازیم :

۱) استفاده از سیستم های ارسال ایمیل انبوه

سیستم های مختلفی برای ارسال ایمیل وجود دارند که به شما اجازه می دهند تعداد بسیار زیادی ایمیل در یک لحظه بفرستید. این کار کاملا قانونی و صحیح است، البته تا زمانی که فقط برای افرادی که پیش تر اجازه ارسال ایمیل را به شما داده اند، ایمیل بفرستید.

خیلی از کمپانی ها و شرکت ها این مورد را در فرآیندهای ایمیل مارکتینگ خود رعایت می کنند.

اما توجه کنید که وقتی نوبت به لینک بیلدینگ می رسد، شرایط کمی متفاوت می شود! چرا که در فرآیندهای لینک سازی استفاده از این گونه سیستم های ارسال ایمیل انبوه به هیچ عنوان توصیه نمی شود!

به چه دلیل :

  • شخصی سازی ایمیل های انبوه بسیار دشوار و تقریبا نشدنی است.
  • اگر تنها یک اشتباه کوچک انجام بدهید، این اشتباه برای چندین و چند نفر بصورت همزمان ارسال می شود!
  • اگر افراد ایمیل شما را اسپم کنند، اکانتتان بسته می شود.
  • به شهرت و برند خود ضربه می زنید.

بنابراین توصیه اکید ما بر این است که هنگامی که می خواهید OutReach کنید یا به عبارتی با دیگران ارتباط برقرار کنید و از آنها درخواست بک لینک (و یا هر مورد دیگری) بکنید، حتما ایمیل ها را به صورت جداگانه برای هر نفر تنظیم کرده و سپس ارسال کنید.

۲) شخصی سازی نکردن متن پیام

پیش تر درباره اهمیت این موضوع صحبت کردیم و مسلم است اگر متن ایمیل شما شخصی سازی نشده باشد، احتمال بازخوردگرفتن از آن بسیار کم است.

مدت زمان اثر بخشی لینک بیلدینگ و افزایش رتبه سایت

همانطور که در بخش تعیین اهداف صحبت کردیم، برای مشاهده تاثیر لینک سازی در افزایش رتبه سایت، باید مدت زمانی صبر کنید.

این مدت زمانی به پارامترهای مختلفی بستگی دارد :

  • رقابت در آن حوزه
  • رقابت در کلمه کلیدی مدنظر
  • فعالیت رقیبان شما (اگر آنها هم فعالانه در حال تولید بک لینک هستند)
  • انواع بک لینک هایی که شما می سازید.
  • سابقه و قدرت دامنه شما

بنابراین با توجه به پارامترهای ذکر شده، تاثیرات لینک بیلدینگ و افزایش رتبه سایت شما می تواند در بازه زمانی چندین روز تا چندین ماه مشاهده شود. این مورد باید در تعیین اهداف شما در نظر گرفته شود و همچنین باید همه افراد تیم را آگاه کنید که در کمپین های لینک سازی، چیزی به اسم نتیجه سریع وجود ندارد!

اما چیزی که می توان انتظار داشت این است که اگر به طور مداوم بر روی بهبود سایت و کسب و کار خودتان کار کنید، قطعا شاهد افزایش رتبه سایت و همچنین افزایش ترافیک آن خواهید بود.

موردی که لازم است به آن توجه کنید این است که نباید فقط چشم تان به لینک بیلدینگ و بک لینک ساختن باشد چرا که ممکن است از نتایج آن نا امید شوید!

به جای آن توصیه می کنیم لینک سازی را با یک روند آهسته و پیوسته پیش بگیرید اما در کنار آن به سایر روش های جذب ترافیک مانند تولید محتوا، بازاریابی شبکه های اجتماعی و … بپردازید.

تمامی این فعالیت ها در کنار یکدیگر سبب افزایش ترافیک سایت شما می شوند و در نهایت می توانند منجر به افزایش درآمد کسب و کار شما شود.

در واقع راز موفقیت شما در انجام فعالیت های مداوم و ترکیبی در راستای هدف است.

بخش ۷ :
تکنیک های لینک بیلدینگ

تا به اینجا در این رفرنس آموزشی به کلیات یک فرآیند لینک بیلدینگ پرداختیم. در واقع مراحل و اجزای مختلف یک کمپین عادی لینک سازی را بررسی کردیم.

اما باید بدانید لینک سازی به این روش معمول، نیاز به تلاش و صرف زمان بسیاری دارد و شاید در اکثر مواقع هوشمندانه نباشد!

لازم است که علاوه بر تکنیک های کلاه سفید، تکنیک های کلاه خاکستری (و بعضا کلاه سیاه!) را نیز اجرا کنیم تا در بازه زمانی کمتر، بازدهی بیشتری نصیبمان شود.

بنابراین در این بخش می خواهیم بهترین تکنیک های لینک سازی را به شما معرفی کنیم. توصیه می کنیم حتما این بخش را تا انتها مطالعه کنید.

روش های بسیاری برای ایجاد بک لینک و لینک سازی وجود دارد، اما انتخاب یک روش صحیح، بستگی به منابع و دارایی های وبسایت شما دارد.

معمولا زمینه هایی که فضای رقابتی در آن بیشتر است و هر لحظه رتبه وبسایت ها در نتایج گوگل تغییر می کند، نیازمند این است که برای لینک بیلدینگ در این زمینه ها بسیار جدی تر عمل شود و گاهی اوقات به سختی تعدادی بک لینک بدست می آید.

از طرف دیگر در زمینه هایی که تازگی دارند و رقابت در آنها کمتر است، فرصت های بسیاری برای ارتباط با وبسایت های مختلف و ساخت بک لینک های متنوع وجود دارد.

در این بخش می خواهیم تعدادی از تکنیک های لینک بیلدینگ را به شما معرفی کنیم. هر تکنیک براساس کیفیت، نوع و مزیت هایی که دارد دسته بندی شده است.

اکثر این روش های لینک سازی تقریبا در تمامی حوزه ها کاربرد دارد. بنابراین توصیه می کنیم حتما تمامی این تکنیک ها را مطالعه کنید.

توجه کنید که این بخش از مقاله بیشتر از سایر بخش ها آپدیت می شود و تکنیک های جدیدی در این بخش قرار می گیرند. برای اطلاع از آپدیت بعدی، در خبرنامه ما عضو شوید.عضویت در خبرنامه

لینک سازی در صفحات منبع یا RESOURCE PAGE ها

  • قدرت بک لینک : متوسط
  • نوع بک لینک : محتوا محور ، نیاز به ارتباط با افراد
  • مزیت : جذب ترافیک ، برندسازی

شاید بتوان گفت در اکثر زمینه ها، افرادی هستند که «ترین ها» را در صفحاتی مخصوص کنار هم گردآوری می کنند و فهرست ها و لیست هایی از وبسایت های مختلف ایجاد می کنند.

چنین لیست هایی فرصت هایی بی نظیر برای لینک سازی هستند، چرا که هدف اصلی این لیست ها در واقع لینک دادن و معرفی سایر وبسایت ها می باشد و سایت شما نیز می تواند جزئی از این لیست باشد!

اما اگر می خواهید لینک سایت شما در این گونه صفحات قرار بگیرد، باید محتوایی مرتبط با موضوع آن صفحه ایجاد کنید و سپس از مدیر آن وبسایت درخواست کنید تا سایت شما را هم معرفی کند.

نکته منفی این تکنیک لینک بیلدینگ این است که ممکن است لازم باشد محتوایی فقط مخصوص این صفحه تولید کنید. در این حالت اهداف لینک گیری شما اندک است و شاید نتوانید محتوای خود را به تعداد زیادی از سایت ها ارائه دهید.

بنابراین برای این که تا حد امکان از وقوع چنین حالتی جلوگیری کنید، تا می توانید به دنبال سایت های مرتبط بگردید و ارتباط محتوایی را اولویت خود قرار دهید.

شاید یک سری وبسایت های با کیفیت با قدرت سئو بالا شما را وسوسه کنند که محتوای مخصوص آنها تولید کنید اما حواستان باشد که در این حالت خود را محدود به تعداد اندکی وبسایت کرده اید و در نهایت لینک های بسیار کمی نصیب شما می شود!

ردیابی بک لینک های رقبا

  • قدرت بک لینک : زیاد
  • نوع بک لینک : محتوا محور ، نیاز به ارتباط با افراد ، نیاز به ابزارهای مخصوص
  • مزیت : جذب ترافیک ، برندسازی

به احتمال ۹۹‎٪ در هر زمینه ای که می خواهید فعالیت کنید و کسب و‌کار اینترنتی راه بیاندازید، رقیبانی خواهید داشت!

یکی از بهترین راهکارها برای ایجاد بک لینک های با کیفیت، سرقت بک لینک های رقیب هایتان است.

در این روش شما به کمک ابزارهای مختلفی که وجود‌ دارد (در این زمینه بهترین آنها Moz Link Explorer است) می توانید بک لینک هایی که رقیبان شما ایجاد کرده اند‌ را رصد کنید و دقیقا ببینید از کدام صفحه و از کدام وبسایت لینک دریافت کرده اند.

چون این وبسایت ها رقیب های شما هستند و‌ حوزه کاری یکسانی دارید، تنها‌ کاری که باید بکنید این است که در همان وبسایت ها لینک ایجاد کنید.

این مورد به چندشکل انجام می شود :

  • اگر لینک‌ آنها در وبسایت هایی قرار دارد که تحت کنترل آنها می باشد (مانند وبلاگ های دیگری که به منظور لینک بیلدینگ‌ ایجاد کرده اند، شبکه های اجتماعی شان، پست های مهمان شان، رپورتاژ های خبری که ارسال کردند و …) نمی توانید بک لینک خودتان را قرار دهید.
  • اگر لینک آنها در وبسایت هایی مانند فروم ها قرار دارد، در این حالت فقط کافیست شما هم پستی حاوی لینک خود‌ در آن انجمن یا فروم ارسال کنید.
  • اگر لینک آنها به شیوه طبیعی درون محتوای وبسایت های‌ دیگر قرار داشته باشد، در این حالت باید محتوایی مشابه محتوای آنها، اما بهتر، طولانی تر و با دیزاین بهتر ایجاد کنید. سپس این محتوا را به وبسایت های هدف ارائه بدهید و از آنها بخواهید به جای رقیبانتان به شما لینک بدهند.

نکته ای که‌ وجو‌د دارد این است که اکثر ابزارهایی که برای ردیابی بک لینک های رقیبان وجود دارد، پولی هستند و هزینه زیادی برای ما خواهند داشت.

توصیه‌ ما به شما این است که از ابزار لینک اکسپلورر سایت Moz استفاده کنید چرا که تعدادی از بک لینک ها را به صورت رایگان به شما نمایش می دهد و همین تعداد می تواند بسیار برای شما مفید باشد.

نکته فوق العاده مهم این است که فقط به دنبال رقیب های مستقیم خود نگردید! شما می توانید رقیب های غیرمستقیم خود را نیز رصد کنید. به عنوان مثال اگر وبسایت شما فروشگاه اینترنتی آیفون X است، علاوه بر رصد کردن بک لینک های وبسایت های فروش موبایل، می توانید وبسایت های فروش قابل آیفون X را هم رصد کنید!

بنابراین وبسایت های زیادی پیش روی خود دارید و می توانید به کمک ابزار لینک اکسپلورر Moz تعدادی از بک لینک های همه رقیبانتان را استخراج کنید و در یک فایل اکسل براساس پارامترهای سئو مرتب کنید و به ترتیب اولویت اقدام به لینک سازی کنید!

ساخت لینک پروفایل

  • قدرت بک لینک : متوسط
  • نوع بک لینک : –
  • مزیت : امکان ایجاد چندین لینک در یک وبسایت

اگر دقت کنید در برخی از وبسایت ها، هنگامی که می خواهید در آنها عضو شوید و یک‌ پروفایل عمومی برای خود‌ بسازید، به شما این امکان را می دهد تا لینک وبسایت خود را ثبت کنید.

نمونه این وبسایت ها عبارتند از ؛

  • شبکه های اجتماعی مانند توییتر
  • فروم ها و انجمن ها مانند پرشین تولز
  • سایت های درج آگهی رایگان مانند ؟؟
  • سایر سایت ها مانند مایکروسافت
  • و …

توجه کنید که تا می توانید از وبسایت های مرتبط لینک پروفایل بگیرید.

این بدین معنی نیست که مثلا اگر در حوزه فروش سبزی خشک‌ شده فعالیت می کنید، به هیچ‌ عنوان‌ از سایت مایکروسافت لینک‌ نگیرید، اما تعداد زیاد بک لینک از سایت های غیرمرتبط می تواند‌ خطرناک باشد!

توجه کنید اگر یک سایت با کیفیت و مرتبط پیدا کردید، می توانید با ایمیل های مختلف چندین اکانت بسازید و چندین لینک پروفایل برای خودتان بسازید.

درضمن می توانید علاوه بر صفحه اصلی خود، به صفحات داخلی و با ارزش خود نیز لینک بدهید.

پست مهمان

  • قدرت بک لینک : زیاد
  • نوع بک لینک : محتوا محور، نیاز به ارتباط با افراد، در ایران کمیاب است.
  • مزیت : جذب ترافیک، برند سازی، دریافت بک لینک درون محتوا

شاید برای خیلی از وبلاگ نویس ها و مدیران وبسایت ها سخت باشد که به طور مداوم محتوا تولید و منتشر کنند. بنابراین یا این بخش از کار را برون سپاری می کنند یا از وبلاگ نویس های مهمان استفاده می کنند.

وبلاگ نویس های مهمان افرادی هستند که در ازای دریافت بک لینک، برای یک وبسایت یا یک وبلاگ محتوای یونیک تولید می کنند.

پست مهمان یکی از بهترین روش ها برای ایجاد بک لینک های با کیفیت است. با اینکه خیلی از افراد می گویند پست مهمان دیگر تاثیری ندارد، اما ما معتقدیم هنوز هم می توان بک لینک های با کیفیتی از این طریق ایجاد کرد، به شرطی که صحیح رفتار کنید.

علت اینکه برخی افراد منکر اثربخشی پست های مهمان هستند این است که این تکنیک نیز همانند تمامی تکنیک های مفید دیگر توسط متخصصان سئو مورد سواستفاده قرار گرفت.

خیلی از وبسایت ها تنها منبع تولید محتوای خود را پست مهمان، و از آن طرف خیلی از وبمستران تنها منبع لینک سازی خود را نوشتن پست مهمان قرار دادند. به همین دلیل از اثربخشی این روش کم شد.

اما هنوز وبسایت های بزرگی هم در خارج از کشور و هم در ایران هستند که پست مهمان می پذیرند و این بدین معنی است که پست مهمان اگر به درستی اجرا شود، هنوز می تواند تاثیر مثبتی در سئو سایت شما داشته باشد. (سایت Moz نمونه یکی از وبسایت های بزرگ است که پست مهمان می پذیرد.)

در خارج از کشور وبسایت هایی وجود دارند که وبلاگ های متقاضی محتوا را به نویسندگان پست مهمان معرفی می کند اما متاسفانه در ایران چنین سیستمی نداریم. (فرصت ویژه برای علاقمندان به این حوزه!)

به همین دلیل اگر می خواهید در زمینه کاری خود وبسایتی را پیدا کنید که به شما اجازه انتشار پست مهمان بدهد، باید از جستجو در گوگل این وبسایت ها را یافت کنید. برای اینکار می توانید از فرمول های ویژه جستجو که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم استفاده کنید.

به عنوان مثال اگر وبسایت فروش موبایل دارید و می خواهید در این زمینه پست مهمان در یکی از وبسایت های مرتبط بنویسید می توانید فرمول زیر را جستجو کنید :

“پست مهمان” + “آیفون X”

این کار را می توانید با کلمات مختلف و فرمول های مختلف جستجو انجام بدهید و لیستی از وبسایت های هدف را پیدا کنید. سپس آنها را براساس پارامترهای سئو مانند دامین آتوریتی مرتب کنید و به ترتیب اولویت اقدام به نوشتن پست مهمان برای آنها کنید.

توجه داشته باشید که برای نوشتن پست مهمان حتما به نکات زیر توجه کنید در غیر اینصورت بک لینک های شما ارزش چندانی نخواهند داشت :

  • سعی کنید وبسایت هایی را برای نوشتن پست مهمان انتخاب کنید که کیفیت بالایی دارند و به هر کسی اجازه ارسال پست مهمان نمی دهند. (نه وبسایتی که با یک فرم از پیش آماده، از هر شخصی محتوا دریافت و بلافاصله منتشر می کند.)
  • محتوای شما حتما بالای ۱۰۰۰ کلمه باشد.
  • محتوای شما کاملا یونیک و مفید باشد و قبلا در هیچ وبسایتی منتشر نشده باشد.
  • در حد معقول، لینک های خارجی به سایت های دیگر نیز بدهید و تمامی لینک ها را به سایت خودتان ندهید!
  • در حد معقول، لینک داخلی به سایر مطالب آن وبسایت بدهید. کاری که خیلی از وبلاگ نویسان مهمان نمی کنند!
  • از مالتی مدیا در محتوای خود استفاده کنید، مانند عکس و ویدیو
  • تا می توانید لینک خود را در امضا پست مهمان قرار ندهید، بلکه لینک خود را درون محتوا قرار بدهید تا کوسایتیشن نیز به کمک شما بیاید.
  • اگر می خواهید به طور گسترده پست مهمان بنویسید، حتما الگوهای مختلفی برای نوشتن داشته باشید چرا که اگر همیشه با یک اسلوب بنویسید، ممکن است خطرناک باشد.

مورد دیگری که در رابطه با پست مهمان باید بدانید این است که استفاده بیش از حد از این روش و اینکه این روش را به عنوان تنها راهکار جذب بک لینک خود قرار دهید می تواند بسیار خطرناک باشد.

اگرچه گوگل هنوز در این مورد اقدامی نکرده است و جریمه ای برای سواستفاده کنندگان از پست مهمان در نظر نگرفته است اما به زودی این کار را خواهد کرد و بنابراین از همین الان باید احتیاط کنید.

همچنین این مورد را بدانید که گوگل به دنبال الگوها می گردد و آنها را شناسایی می کند. بنابراین در پست های خود الگوها و پترن های مختلفی را دنبال کنید تا شناسایی نشوید!! (مخصوص کلاه سیاه کاران!)

پست مهمان معکوس

  • قدرت بک لینک : زیاد
  • نوع بک لینک : نیاز به ارتباط با افراد
  • مزیت : جذب ترافیک، برند سازی

پست مهمان روش موثری برای دریافت بک لینک های درون محتوا می باشد که اگر به درستی اجرا شود می تواند تاثیر فوق العاده ای داشته باشد.

اما توجه کنید که علاوه بر اینکه ارسال پست مهمان می تواند برای شما بک لینک ایجاد کند، دریافت و پذیرفتن پست مهمان از سوی سایرین نیز می تواند برای شما لینک جذب کند!

چطور؟

اگر از وبلاگ نویسان و مدیران وبسایت های مختلف پست مهمان دریافت کنید و بر روی وبسایت خودتان منتشر کنید، اتفاقی که می افتد این است که افراد دوست دارند به نوشته ها و محتواهای خودشان لینک بدهند.

قطعا دیده اید وقتی افراد با یک مجله مصاحبه می کنند، در شبکه های اجتماعی یا در وبسایت خود این موضوع را به اشتراک می گذارند! اینجا نیز قضیه کاملا به همین شکل است.

در اینجا وقتی افراد محتوایی داشته باشند که بر روی وبسایت شما منتشر شده است، ترغیب می شوند تا آن را در شبکه های اجتماعی خود منتشر کنند و همچنین ممکن است به آن بک لینک بدهند.

بنابراین در روش پست مهمان معکوس علاوه بر این که امکان دریافت بک لینک وجود دارد، می توانید ترافیک سایت خود را نیز افزایش دهید.

ایجاد ابزار آنلاین و تحت وب

  • قدرت بک لینک : زیاد
  • نوع بک لینک : زمان بر، نیاز به تیم برنامه نویسی، نیازمند صرف هزینه
  • مزیت : جذب بک لینک های کاملا طبیعی و فوق العاده ارزشمند

یکی از مواردی که می تواند در دسته آهنرباهای لینک سازی قرار بگیرد، ابزارهای آنلاین یا تحت وب هستند. تمامی ابزارهای مختلفی که برای بررسی سئو و موارد دیگر در این رفرنس به آن اشاره کردیم، نمونه ای از این موارد هستند.

این گونه ابزارها به طور بالقوه قدرت زیادی برای جذب بک لینک دارند و حتی اگر اقدامی برای ارائه آن به دیگران نکنید، به طور طبیعی بک لینک هایی دریافت خواهید کرد.

همانطور که در این تصویر مشاهده می کنید، این ابزار آنلاین تقریبا ۱۰۵ هزار بک لینک از ۶۵ دامین مختلف جذب کرده استکه فوق العاده برای رتبه سئو این سایت موثر است!

بنابراین ساخت ابزارهای آنلاین با اینکه شاید نیاز به تیم برنامه نویسی و صرف هزینه داشته باشد، اما اگر یک ابزار مفید و کارآمد باشد می تواند بک لینک های طبیعی و با کیفیت زیادی را روانه وبسایت شما کند.

لینک سازی آسمان خراش یا SKYSCRAPER

  • قدرت بک لینک : زیاد
  • نوع بک لینک : محتوا محور، زمان بر
  • مزیت : جذب ترافیک، برند سازی

شاید بتوان گفت بهترین تکنیک کلاه سفید برای لینک سازی، استفاده از لینک بیلدینگ به روش SkyScraper یا آسمان خراش می باشد.

این روش نخستین بار توسط برایان دین در یک مطالعه موردی معرفی شد. اساس کلی این روش برمبنای تولید محتوای با کیفیت، طولانی (بیش از ۲۰۰۰ کلمه) و جامع است.

در این روش ما به دنبال یک موضوع پر طرفدار که خواهان بسیاری دارد می گردیم. پس از آن یک محتوای بی نظیر تولید می کنیم و مطابق مراحلی که در بخش ۶ شرح داده شد، با سایر وبسایت ها ارتباط برقرار می کنیم و از آنها می خواهیم که به محتوای ما لینک بدهند.

بک لینک هایی که به کمک این روش ساخته می شوند کاملا کلاه سفید بوده و از ارزش فوق العاده ای برخوردارند.

این روش لینک سازی علاوه بر اینکه بک لینک های با کیفیت برای شما ایجاد می کند، سبب جذب ترافیک برای وبسایت شما می شود چرا که لینک شما در وبسایت های مرتبط قرار می گیرد. همچنین می تواند به برندسازی وبسایت و شرکت شما کمک بسیاری بکند.

لینک سازی در شبکه های اجتماعی

  • قدرت بک لینک : متوسط
  • نوع بک لینک : –
  • مزیت : جذب ترافیک، کاملا بی خطر

لینک سازی در شبکه های اجتماعی و سوشیال مدیا نیز یکی دیگر از روش های کلاه سفید لینک سازی می باشد. شاید بتوان به طور کلی نام سوشیال سیگنال را به این عمل اختصاص داد.

از آنجایی که کاربران بسیاری از وقت خود را در شبکه های اجتماعی می گذرانند، لینک سازی در این فضا علاوه بر اهمیتی که بر روی سئو دارد، می تواند منجر به جذب کاربر و ترافیک برای وبسایت شما نیز بشود، البته اگر به درستی عمل کنید!

در ایران متاسفانه و یا خوشبختانه، فقط چند شبکه اجتماعی هستند که در بین کاربران کاربرد دارند : اینستاگرام، لینکدین و توییتر !

اکنون می خواهیم به طور جداگانه به لینک سازی در هر یک از شبکه های اجتماعی بپردازیم :

لینک بیلدینگ در اینستاگرام

شبکه اجتماعی اینستاگرام محبوب ترین شبکه اجتماعی در بین ایرانیان است،اما از نظر لینک سازی خیلی اهمیت چندانی ندارد، چراکه شما فقط یک لینک می توانید در قسمت بیو پروفایل خودتان قرار بدهید!

قرار دادن لینک در بیو اینستاگرام بیشتر به دلیل جذب ترافیک است و خیلی نباید به آن به چشم بک لینک مفید برای سئو وبسایتتان نگاه کنید. چرا که حتی این لینک نیز بصورت نوفالو می باشد.

لینک بیلدینگ در لینکدین

شبکه اجتماعی لینکدین به دلیل ف*ی*ل*ت*ر نبودن در ایران، کاربران خاص خود را دارد و شبکه اجتماعی تخصصی کسب و کارها و حرفه ای هاست.

این شبکه اجتماعی از نظر لینک سازی فوق العاده است! چراکه شما می توانید در پست های خود لینک قرار دهید و در ضمن تمامی این لینک ها بصورت دوفالو هستند، آن هم از سایتی با دامین آتوریتی ۱۰۰ !

بنابراین حتما توصیه می کنیم صفحه لینکدین بسازید و هر پستی که در وبسایت خود منتشر می کنید، خلاصه ای از آن پست را در لینکدین منتشر کنید و به مطلب خودتان لینک بدهید.

توجه کنید که اگر این پست شما به وسیله کانکشن ها و یا اصطلاحا دنبال کنندگان شما به اشتراک گذاشته شود، علاوه بر اینکه لینک شما پخش می شود و می تواند ترافیک ورودی به سایت شما را افزایش دهد، برای شما سوشیال سیگنال نیز محسوب می شود.

لینک بیلدینگ در توییتر

توییتر با اینکه ف*ی*ل*ت*ر است اما تا حدودی در میان ایرانیان محبوب است و کاربران نسبتا خوبی دارد.

در توییتر شما می توانید هم در قسمت بیو و هم در توییت هایتان برای خود لینک ایجاد کنید.

ویژگی خاص توییتر، محدودیت ۱۴۰ کاراکتری آن است که برای شما یک نکته مثبت است! زیرا شما نمی توانید مقاله های کامل سایتتان را در توییتر بگذارید و از دید کاربران شما ناچار هستید به اینکه بعد از یک توضیح کوتاه، به مطلب مربوطه لینک بدهید.

لینک بیلدینگ در فیسبوک

متاسفانه فیسبوک در ایران ف*ی*ل*ت*ر است و کاربران فوق العاده کمی دارد. اما باید توجه کنید که فیلتر بودن یک سایت، هیچ ارتباطی به لینک سازی در آن ندارد و شما می توانید با خیال راحت در این شبکه اجتماعی لینک سازی کنید، اما نمی توانید انتظار جذب ترافیک نیز داشته باشید!

این شبکه اجتماعی نیز به شما اجازه می دهد تا در پست هایتان بک لینک قرار دهید.

لینک بیلدینگ در گوگل پلاس

شبکه اجتماعی گوگل پلاس نیز خیلی در ایران کاربردی ندارد. اما از آنجایی که این شبکه اجتماعی متعلق به خود گوگل است، قطعا تاثیر آن اندکی از شبکه های اجتماعی دیگر بیشتر است و توصیه می کنم حتما اکانت گوگل پلاس برای سایت ساخته و آنها را به هم متصل کنید.

برای لینک سازی در این شبکه اجتماعی نیز می توانید هم از قسمت بیو و هم از پست هایتان استفاده کنید.

لینک بیلدینگ در ردیت

شبکه اجتماعی ردیت، شبکه به اشتراک گذاری لینک است و نکته قابل توجه اینکه اکثر لینک ها بصورت دوفالو می باشند!

بنابراین به هیچ عنوان نباید فرصت لینک سازی در این شبکه اجتماعی را از دست داد. البته توجه کنید به علت اینکه کاربران ایرانی فوق العاده کمی در این شبکه فعالیت دارند، نباید انتظار جذب ترافیک را داشت.

توصیه من به شما این است که اگر می توانید در ساب ردیت های انگلیسی فعالیت کنید تا هم سوشیال سیگنال دریافت کنید و هم بک لینک سایت خودتان را در این شبکه ایجاد کنید.

خرید بک لینک

  • قدرت بک لینک : کم
  • نوع بک لینک : کلاه سیاه، نیازمند صرف هزینه
  • مزیت : آسان بدست آمدن

لینک بیلدینگ می تواند گاهی بسیار سخت باشد، خصوصا اگر در روزهای ابتدایی تاسیس وبسایتتان باشید، نیاز به برندسازی داشته باشید، به دنبال افراد برای برقراری ارتباط می گردید و همچنین بخواهید محتوای با کیفیت تولید کنید. بنابراین طبیعی است که اکثر متخصصان سئو به دنبال راهکارهای میانبر می گردند تا شاید بتوانند این فرآیندها را ساده تر کرده و سرعت ببخشند.

یکی از میانبرهایی که شاید انتخاب خیلی از وبمستران باشد، خرید بک لینک است!

موردی که حتما لازم است بدانید این است که خرید بک لینک کاملا برخلاف قوانین گوگل وبمستر می باشد :

برای مشاهده تصویر در سایز اصلی، بر روی آن کلیک کنید.

گوگل بر روی این موضوع بسیار حساس است چرا که خرید بک لینک می تواند نتایج جستجو را به صورت نادرستی تغییر بدهد.

گوگل می خواهد کمپانی ها و وبسایت ها به این دلیل رتبه بهتری در نتایج جستجو بگیرند که شایسته آن هستند، نه به دلیل اینکه بودجه مالی بیشتری دارند و می توانند بک لینک بخرند!

البته گوگل در بیانیه خود اعلام کرده است که «لینک هایی که پیج رنک و اعتبار منتقل می کنند»، بنابراین تبلیغات با بک لینک های پولی تفاوت دارد و از نظر سئو مشکلی ندارد چرا که همگی نوفالو بوده و ارزشی منتقل نمی کنند.

تبلیغات پولی می تواند برای وبسایت شما بسیار خوب باشد و سبب مواردی مانند افزایش ترافیک و آگاهی از برند شود. اما گوگل می گوید قبل از اینکه تبلیغات انجام بدهید، مطمئن شوید که لینک آنها هیچ اعتبار و ارزشی منتقل نکند. (نوفالو باشد)

بنابراین خرید بک لینک یک تکنیک پر ریسک است و برای بسیاری از کمپانی ها، این مقدار ریسک به هیچ عنوان صحیح نیست!

اگر شما کسب و کار آنلاینی دارید و به ترافیک های ورودی از گوگل به چشم یک کانال برای جذب مخاطب و مشتری نگاه می کنید، باید بدانید که خرید بک لینک شما را به خطر می اندازد و به سادگی می تواند این کانال جذب را تخریب کند!

تبادل لینک

  • قدرت بک لینک : کم
  • نوع بک لینک : کلاه سیاه
  • مزیت : آسان بدست آمدن

اگر چند سال پیش قصد آموزش لینک بیلدینگ را داشتیم، قطعا تبادل لینک را به عنوان یکی از روش های نسبتا ساده و آسان برای ساخت بک لینک معرفی می کردیم.

اگرچه این روش همچنان ساده و آسان است اما تاثیر چندانی ندارد و برعکس می تواند بسیار خطرناک باشد چرا که این روش ایجاد بک لینک، کاملا برخلاف قوانین وبمستر گوگل است!

علت مخالفت گوگل نیز مجددا سواستفاده متخصصان از این روش بود و به جای اینکه با وبسایت های با کیفیت و مرتبط تبادل لینک انجام بدهند، تقریبا با هر وبسایتی تبادل لینک می کردند تا فقط تعداد بک لینک های دریافتی خود را افزایش دهند.

این موضوع تا آنجایی افزایش یافت که برخی از وبسایت ها صفحاتی را صرفا مخصوص تبادل لینک ایجاد کرده بودند! URL این صفحات عموما بدین شکل بود :

www.example.com/links.html

وبسایت ها در این گونه صفحات معمولا تعداد بسیار زیادی بک لینک درج می کردند که اکثرا غیر مرتبط بودند و در برخی موارد حتی سایت های بی کیفیت در این میان به چشم می خورد.

به همین دلیل گوگل سریع دست به کار شد و از ارزش بک لینک هایی که صرفا از طریق تبادل لینک بدست آمده بودند، کم کرد. حتی در مواردی که بیش از حد تبادل لینک صورت می گرفت، پنالتی و جریمه های خود را نیز اعمال می کرد.

اکنون در بلاگ گوگل وبمستر نیز چنین بخشی وجود دارد که می گوید

در این صفحه معمولا تعداد بسیار زیادی بک لینک درج می شد که اکثرا غیرمرتبط بودند و در برخی موارد کیفیت خوبی هم نداشتند.

بنابراین گوگل دست به کار شد و از ارزش بک لینک هایی که صرفا از طریق تبادل لینک بدست آمده بودند، کم کرد. حتی در مواردی که بیش از حد تبادل لینک صورت می گرفت، پنالتی و جریمه های خود را نیز اعمال می کرد.

پاسخ به یک ابهام درباره تبادل لینک

در برخی از تکنیک های لینک بیلدینگ این مورد وجود دارد که شما به عنوان مثال محتوایی را درباره زندگی ۵ نفر می نویسید و به آنها لینک می دهید. در ازای آن از این افراد می خواهید تا به شما لینک بدهند.

این ابهام برای خیلی از افراد در این مورد پیش می آید که آیا این کار تبادل لینک محسوب نمی شود؟ آیا این حرکت کلاه سیاه نیست؟

در پاسخ باید بگویم خیر ! چرا؟

چون همانطور که مشاهده می کنید در قوانین وبمستر گوگل نوشته شده است :

برای مشاهده تصویر در سایز اصلی، بر روی آن کلیک کنید.

این نوشته به دو مورد تاکید می کند :

  1. تبادل لینک بیش از حد!
  2. تبادل لینک توافقی ؛ به این شکل که بصورت من به شما لینک می دهم و در ازا شما باید به من لینک بدهید!

این روش که شما یک محتوای ارزشمند درباره چند نفر بنویسید و از آنها بخواهید به آن محتوا لینک بدهند (نه به این دلیل که شما به آنها لینک داده اید!) از اساس با تبادل لینک متفاوت است. همچنین برخلاف تصور می توانید به کمک این روش بک لینک های با ارزشی دریافت کنید.

همچنین در حالات دیگر ممکن است برخی وبسایت های همکار به صورت مداوم بک لینک هایی به یکدیگر بدهند. این موضوع نیز هیچ تداخلی با قوانین وبمستر گوگل ندارد، چرا که در فضای وب این موضوع امری کاملا طبیعی است که بسیاری از وبسایت ها لازم باشد به یکدیگر لینک بدهند.

علت اصلی و بنیادی این که گوگل با این گونه بک لینک ها نیز مخالفتی ندارد، این است که این گونه تبادل لینک ها براساس یک روند منطقی صورت می گیرد و هیچ موردی از سواستفاده درباره این وبسایت ها دیده نمی شود.

به عنوان مثال سایت های دولتی، سایت های بانکی، سایت های دانشگاهی و … معمولا با یکدیگر تبادل لینک دارند اما این گونه لینک ها کاملا با ارزش و طبق یک روند منطقی ایجاد شده است.

لینک سازی شبکه ای یا PBN

  • قدرت بک لینک : زیاد
  • نوع بک لینک : کلاه سیاه، کلاه خاکستری
  • مزیت : –

روش لینک بیلدینگ شبکه ای یا PBN یکی از روش های لینک سازی کلاه سیاه است. و توصیه نمیشه

اما اگر بخواهیم به طور جزئی اشاره ای بکنیم، باید بگوییم که در این روش شما یک شبکه و یا به اصطلاح امپراطوری شخصی می سازید و نه تنها برای یک وبسایت، بلکه برای وبسایت های مختلف (حتی وبسایت هایی که پروژه سئو آن ها را قبول می کنید) می توانید لینک سازی انجام بدهید.

اجرای تکنیک PBN به این سادگی ها نیست و نیاز دارد که چندین و چند وبسایت داشته باشید و در طول مدت زمان طولانی آن ها را به صورت شبکه ا به یکدیگر متصل کرده باشید. البته توجه کنید که این روش بسیار خطرناک است و می تواند جریمه های سنگینی برای شما در پی داشته باشد.

اما تکنیک PBN را می توان به شیوه کلاه خاکستری نیز انجام داد. در این روش شما چند صفحه از وبسایت های مختلف انتخاب می کنید. برای مثال یک صفحه از فروم، یک وبلاگ، اکانت لینکدین، یک رپورتاژ خبری، یک صفحه از مایکروسافت حاوی لینک شما و در نهایت وبسایت اصلی خودتان.

اکنون کاری که باید بکنید این است که از صفحات مختلف به همدیگر لینک بدهید و اعتبار و آتوریتی همه ی این صفحات را با هم بالا ببرید. در نتیجه این گونه لینک دادن به یکدیگر، یک شبکه قدرتمند ایجاد می شود و اکنون می توانید برای هر سایتی که می خواهید از یکی از این صفحه ها لینک های قدرتمند بگیرید.

از آنجایی که معمولا این صفحات از یک سایت با کیفیت و قدرتمند هستند، بنابراین تشخیص این امر برای گوگل سخت تر می شود و بنابراین با خیال آسوده تری می توان از این روش استفاده کرد.

البته روش دیگری توسط آقای پویش ایزدی در این زمینه بیان شد که بنظر هوشمندانه می آید. در این راهکار ایشان بیان می کنند که بهتر است برای احتیاط بیشتر، وبسایت ها را به جای اینکه به صورت شبکه ای به یکدیگر متصل کنیم، به صورت زنجیروار (آن هم با انتهای باز!) این کار را انجام بدهیم.

یعنی به عنوان مثال اگر چهار سایت A و B و C و D داشته باشیم، از سایت A به B، از سایت B به C و از سایت C به D لینک بدهیم و پایان این زنجیر را باز بگذاریم.

علت این امر این است که اگر مجددا از سایت D به A لینک بدهیم، مجددا ساختار ما به شکل یک شبکه در می آید. همچنین اگر این زنجیر را به صورت برعکس نیز اجرا کنیم، یعنی از D به C یا از B به A لینک بدهیم، تبادل لینک محسوب می شود که جز تکنیک های کلاه سیاه می باشد.

بنابراین اگر بخواهیم ترکیبی از این دو روش را بیان کنیم که با کمترین خطر بتوانید تکنیک PBN را اجرا کنید، می توانیم بگوییم :

چندین صفحه از وبسایت های دیگر انتخاب می کنیم و آنها را به صورت زنجیر وار با انتهای باز به یکدیگر متصل می کنیم. اکنون می توانیم از هر کدام از این صفحات برای خودمان بک لینک های با ارزش و کلاه خاکستری دریافت کنیم.

لینک سازی در فروم ها و انجمن ها

  • قدرت بک لینک : متوسط
  • نوع بک لینک : کلاه سفید، محتوا محور
  • مزیت : جذب ترافیک

یکی از مکان های مناسب برای لینک سازی ، فروم ها هستند. به چند طریق می توان در فروم ها لینک بیلدینگ حرفه ای انجام داد.

اولین مکان برای لینک سازی در فروم ها، پروفایل کاربری شما هستند. معمولا در بخش پروفایل کاربری انجمن ها به شما این اجازه داده می شود تا یک لینک دوفالو برای خود ایجاد کنید.

دومین مکان برای لینک سازی، امضا یا Signature در انجمن ها می باشد. البته ما توصیه نمی کنیم در این بخش ها لینک سازی کنید چرا که خیلی بی خطر نیستند و با توجه به این موضوع که هیچ ارزشی منتقل نمی کنند و ۱۰۰% توسط خودتان ایجاد شده اند، کلاه سفید محسوب نمی شوند!

سومین مکان و بهترین گزینه برای لینک بیلدینگ در انجمن ها، لینک سازی درون محتوا می باشد. در اغلب فروم ها شما می توانید درون پست های خود، لینک قرار بدهید و معمولا مدیریت فروم مشکلی با قرار دادن لینک ندارد. (البته توجه کنید که اسپم نکنید!)

توصیه اکید ما به شما این است که از مورد سوم استفاده کنید زیرا علاوه بر اینکه بک لینک های با کیفیت تری نصیب شما می شود، می توانید برای وبسایت خود ترافیک نیز جذب کنید.

تنها مانع برای این روش لینک سازی، سیاست های کاری برخی از فروم ها می باشد که مخالف قرار دادن لینک در پست ها هستند.

نکته فوق العاده مهمی که باید هنگام لینک سازی در فروم ها به آن دقت کنید این است که اگر قبل از اینکه به داخل فروم لاگین کنید، هنگام مشاهده لینک های موجود در انجمن به چنین پیامی برخوردید :

برای مشاهده لینک ها باید عضو شوید!

مطمئن باشید که این لینک ها برای شما ارزشی ندارند! چرا که این لینک ها نمی توانند توسط گوگل شناسایی شوند!

لینک سازی در انجمن ها ریزه کاری های بیشتری دارد و علاوه بر فروم های فارسی، فروم های خارجی نیز پیش روی ما هستند.

لینک سازی در کامنت ها (COMMENT BACKLINK)

  • قدرت بک لینک : متوسط
  • نوع بک لینک : کلاه سیاه
  • مزیت : –

لینک سازی در کامنت یا اصطلاحا کامنت بک لینک یکی از تکنیک های لینک بیلدینگ کلاه سیاه است!

حتما مشاهده کرده اید که در قسمت نظرات برخی از وبسایت ها و یا وبلاگ ها، می توانید لینک سایت خود را ثبت کنید. در این حالت شما یک کامنت بک لینک ایجاد کرده اید.

از آنجایی که این تکنیک کلاه سیاه است توصیه می کنم در استفاده از آن مراقب باشید و در ابتدای کار وبسایت خود به هیچ عنوان از این روش استفاده نکنید. اما می توانید هنگامی که تعداد بک لینک های وبسایت شما زیاد شد، تا حدودی هم از این روش استفاده کنید.

برای اینکه اثربخشی این روش لینک بیلدینگ بیشتر و خطر آن کمتر بشود، توصیه می کنیم نکات زیر را حتما به کار ببندید :

  • با نام کسب و کار و یا کلمه کلیدی خود کامنت نگذارید.
  • سعی کنید لینک خود را به یکی از صفحات سایت خود بدهید که مرتبط با محتوای آن صفحه است.
  • در کامنت خود از LSI ها یا کلمات هم خانواده کلمه کلیدی تان استفاده کنید و به طور مستقیم از خود کلمه کلیدی استفاده نکنید.

لینک سازی در وبلاگ ها

  • قدرت بک لینک : متوسط
  • نوع بک لینک : کلاه خاکستری
  • مزیت : ساده بودن، منابع گسترده

لینک سازی در وبلاگ یکی دیگر از تکنیک های لینک بیلدینگ حرفه ای می باشد که به علت اینکه منابع گسترده ای برای این کار وجود دارد، بسیار ارزشمند است.

این روش فوق العاده ساده است و فقط کافیست در چند سیستم وبلاگ دهی عضو شوید و یک وبلاگ رایگان برای خود بسازید. سپس هر بار که مقاله ای در سایتتان منتشر کردید و از ایندکس شدن آن توسط گوگل مطمئن شدید، کل متن مقاله را کپی کنید و در تمامی وبلاگ های خود منتشر کنید!

نکته مهم در این روش این است که اگر بعد از ایندکس شدن مقاله در سایت شما، هر شخصی از مقاله شما کپی کند، یک امتیاز مثبت از سمت گوگل برای شما محاسبه می شود و این دقیقا کاری است که ما در این تکنیک انجام می دهیم.

البته اگر می توانید و فکر می کنید که توان آن را دارید، برای محتواهای خود یک خلاصه ۳۰۰-۵۰۰ کلمه ای یونیک برای هر وبلاگ بنویسید و آن را منتشر کنید. این مورد تاثیر بسیار بیشتری از کپی کردن معمولی دارد.

برای بلاگ لینک بیلدینگ ما منابع بسیاری در دسترس داریم. سیستم های وبلاگ دهی ایرانی مانند بلاگفا، بلاگ، میهن بلاگ و … و همچنین سیستم های خارجی مانند وردپرس، تامبلر، بلاگر و … .

تفاوت این دو سیستم در این است که سیستم های ایرانی اعتبار و ارزش سئو کمتری دارند اما می توانند اندکی برای شما ترافیک نیز جذب کنند، اما در عوض سیستم های خارجی ارزش و اعتبار فوق العاده بالایی دارند اما به علت مسدود بودن، از لحاظ جذب ترافیک نمره ای نمی گیرند!

بنابراین توصیه ما این است که فعالیت خود را در بلاگ های ایرانی ادامه بدهید و اگر می توانید محتواهای یونیک ۳۰۰تا ۵۰۰ کلمه ای مخصوص سرویس های خارجی تولید کنید و بک لینک های با کیفیت تری دریافت کنید.

لینک سازی به روش GUESTOGRAPHICS

  • قدرت بک لینک : زیاد
  • نوع بک لینک : کلاه سفید، نیاز به برقراری ارتباط با افراد، محتوا محور
  • مزیت : میزان مقبولیت بالا، برندسازی

این روش لینک سازی که توسط برایان دین نام گذاری شده است، براساس تولید محتوا آن هم از نوع اینفوگرافیک بنا شده است.

در این روش شما باید یک اینفوگرافیک با کیفیت طراحی کنید و برای آن بک لینک بگیرید.

خیلی از افراد می گویند اینفوگرافیک شما حتما باید ویروسی شوند تا بتوانید لینک بگیرید اما واقعا این گونه نیست. یک اینفوگرافیک ساده هم که مطالب را به خوبی بیان کرده باشد اما ویروسی نشود می تواند بک لینک های زیادی بگیرد.

توجه کنید که شما نباید منتظر بمانید تا اینفوگرافیک شما پخش بشود و بک لینک برای شما ایجاد شود! شما باید همانند روش کلی که گفته شد، وبسایت های مرتبط را پیدا کنید و از آنها درخواست کنید به شما لینک بدهند.

در مورد انکرتکست این بک لینک نیز چند گزینه پیش روی شماست. می توانید با انکرتکست کلمه کلیدی بک لینک بگیرید و حتی می توانید عکس را به عنوان انکرتکست خود انتخاب کنید و به صفحه مربوطه لینک بدهید. توصیه می کنم هر دو نوع این بک لینک ها را دریافت کنید.

  • نکته حرفه ای : خیلی از افراد می گویند چگونه بفهمیم چه کسانی از اینفوگرافیک یا عکس های ما استفاده کرده اند. یک روش بسیار ساده این است که عکس یا اینفوگرافیک خود را در سرچ بار Google Image جستجو کنید. به این ترتیب تمامی وبسایت هایی که از عکس شما استفاده کرده اند به نمایش در می آید و می توانید از آنها درخواست بک لینک بکنید.

لینک سازی به روش LINK ROUNDUP

  • قدرت بک لینک : متوسط
  • نوع بک لینک : کلاه سیاه، نیاز به برقراری ارتباط با افراد، محتوا محور
  • مزیت : میزان مقبولیت بالا، برندسازی، جذب ترافیک

در اکثر روش های لینک بیلدینگ حرفه ای ما به دنبال صفحاتی هستیم که از آنها درخواست کنیم به ما لینک بدهند. اما فرض کنید یک صفحه وب وجود داشته باشد که هدف اصلی آن لینک دادن به سایر سایت ها باشد. بنظر شما این صفحه چقدر می تواند ارزشمند باشد؟!

اشتباه نکنید! منظور ما ثبت سایت در دایرکتوری ها نیست. منظور ما صفحاتی است که اقدام به معرفی «ترین ها» می کنند. برای مثال صفحات زیر می توانند هدف ما باشند :

  • بهترین مطالب اخیر در حوزه بازاریابی
  • بهترین قیمت ها در فروشگاه های گوشی هوشمند در تیر ۹۷
  • و …

هدف اصلی این گونه مطالب لینک دادن به صفحات و وبسایت های دیگر هستند و بنابراین اگر محتوای مرتبط و ارزشمندی داشته باشید، به راحتی می توانید از این صفحات لینک بگیرید.

برای پیدا کردن این صفحات می توانید از فرمول جستجو زیر استفاده کنید :

“کلمه کلیدی” + “بهترین مقالات”

“کلمه کلیدی” + “…ترین ها”

و …

پس از اینکه چنین صفحاتی را پیدا کردید کافی است محتوای خود را به آنها عرضه کنید و در ازا ازا آنها بک لینک بخواهید.

البته درباره این روش به چند نکته مهم نیز توجه کنید :

  • اول اینکه این طور صفحات چون لینک های زیادی دارند، ارزش کمتری به هر بک لینک می رسد چرا که ارزش و اعتبار هر صفحه میان لینک های آن تقسیم می شود.
  • دوم اینکه از طرف دیگر این طور صفحات بازدید و لینک های زیادی هم می گیرند! چرا که افراد دوست دارند محتواهای خود را که در جاهای دیگر معرفی شده است به دیگران نشان بدهند برای همین ممکن است این صفحات را در شبکه های اجتماعی خود منتشر کنند و یا به آن لینک بدهند.

لینک سازی به روش MOVING MAN METHOD

  • قدرت بک لینک : متوسط
  • نوع بک لینک : کلاه سفید، نیاز به برقراری ارتباط با افراد، محتوا محور
  • مزیت : جذب ترافیک

در اکثر زمینه ها شرکت ها و برندهایی وجود دارند که به دلیل تغییر نام یا تغییر برند و طبیعتا تغییر دامنه، وبسایت هایی دارند که دیگر قابل دسترسی نیست. در این صورت هزاران هزار بک لینکی که به این صفحات داده شده باشد، همگی به صفحاتی ۴۰۴ اشاره می کنند.

اکنون شما باید به کمک ابزارهایی مانند Moz Link Explorer صفحاتی را پیدا کنید که به این سایت ها لینک داده اند و از آنها بخواهید به جای این آدرس اینترنتی منقضی شده، به شما که محتوای مرتبط و بهتر و کامل تری دارید، لینک بدهند.

توجه کنید که محتوای شما باید کاملا مرتبط، جامع تر و ارزشمندتر باشد تا جایگزین خوبی برای لینک دادن باشد.

روش لینک شکسته یا BROKEN LINK BUILDING

  • قدرت بک لینک : متوسط
  • نوع بک لینک : کلاه سفید، نیاز به برقراری ارتباط با افراد، محتوا محور
  • مزیت : جذب ترافیک

اصول کلی این روش همانند روش Moving Man Method می باشد اما تفاوت هایی با آن دارد.

در این روش شما به دنبال صفحات مرجع و منابع در حوزه کاری خودتان می گردید که اقدام به معرفی وبسایت ها و موارد مختلف می کنند. (صفحات Link Roundup می توانند نمونه ای از این صفحات باشند)

این صفحات اگر قدیمی بوده و آپدیت نشده باشند، احتمالا تعداد لینک شکسته دارند که همگی به صفحات ۴۰۴ اشاره دارند. برای پیدا کردن لینک های شکسته یک صفحه می توانید از افزونهCheck My Links مرورگر کروم استفاده کنید.

اکنون باید ایمیلی آماده کنید و آنها را از وجود این لینک های شکسته مطلع کنید. البته در ادامه می توانید محتوای مرتبط، کامل و ارزشمند خود را به آنها ارائه دهید تا در صورت تمایل، به جای آن صفحات ۴۰۴ به محتوای شما لینک بدهند.

لینک سازی در صفحات نظرات مشتریان

  • قدرت بک لینک : متوسط
  • نوع بک لینک : کلاه سفید، نیاز به برقراری ارتباط با افراد
  • مزیت : جذب ترافیک

روشی که اکنون می خواهیم درباره آن صحبت کنیم نیاز به تولید هیچ گونه محتوایی ندارد!

احتمالا دیده اید برخی از وبسایت های خدماتی صفحه ای تحت عنوان نظرات مشتریان دارد و نام هر مشتری را به وبسایت وی لینک داده اند.

کاری که شما باید بکنید این است که به این گونه وبسایت ها اعلام کنید می خواهید در این بخش سهیم شوید. سپس نظر خود را برای آنها می فرستید و آنها نیز هنگام ثبت نظر شما، به سایت شما لینک می دهند.

توجه کنید که این روش شاید هنگامی جواب بدهد که برند نسبتا معروفی دارید. در این حالت است که مدیران وبسایت ها و شرکت های مختلف تمایل بیشتری دارند تا نظر شما را در جمع سایر نظرات ثبت کنند.

لینک سازی در ازای ارائه خدمات

  • قدرت بک لینک : زیاد
  • نوع بک لینک : کلاه خاکستری، نیاز به برقراری ارتباط با افراد
  • مزیت : برندسازی، جذب ترافیک

اگر خدمات یا محصول مشخصی به فروش می رسانید، می توانید در ازای ارائه آن به مدیران وبسایت ها یا وبلاگ نویسان، از آنها بک لینک بگیرید. اما دقت کنید که اگر اینقدر مستقیم عمل کنید ممکن است خطراتی گریبان گیر شما شود!

همانطور که در قوانین گوگل ذکر شده است، ارائه یک محصول یا خدمت به فرد مقابل در ازای دریافت بک لینک، کلاه سیاه محض است! علاوه بر آن اگر چنین پیشنهادی به فرد مقابل بدهید، ممکن است خیلی جالب نباشد!

توصیه ما برای این روش به شما این است :

ابتدا فردی که وبسایت یا وبلاگ با کیفیت و همچنین شبکه های اجتماعی پرطرفداری دارد را انتخاب کنید و یکی از بهترین خدمات و محصولات خود را به آنها ارائه کنید. توجه کنید که فردی را انتخاب کنید که به احتمال زیاد به خدمات شما علاقمند باشد.

سپس از وی بخواهید اگر مایل بود، پس از استفاده از خدمات، نظر، دیدگاه و یا مطلبی درباره آن بنویسد و در وبسایت خودش منتشر کند و همچنین در صورت امکان، آن را در شبکه های اجتماعی خود منتشر کند.

شاید برخی اوقات افرادی باشند که چنین کاری برای شما نکنند اما تعداد این افراد بسیار کم است. بنابراین از این بابت نگران نباشید.

در ضمن توجه کنید شاید در این روش بک لینک های زیادی نصیب شما نشود اما همواره به راحتی می توانید ترافیک زیادی جذب کنید، چرا که لینک دادن در وبسایت نیازمند صرف وقت است اما انتشار یک دیدگاه در شبکه های اجتماعی؟ بسیار ساده است!

تولید محتوای لینک ساز

  • قدرت بک لینک : زیاد
  • نوع بک لینک : کلاه سفید، محتوامحور
  • مزیت : برندسازی، جذب ترافیک

وبسایت BuzzSumo در تحقیقی که بر روی ۱۰۰ میلیون پست انجام داده است، در نهایت به این نتیجه رسیده که بیش از ۷۰% پست ها و محتواهای تولید شده، هیچ بک لینکی دریافت نمی کنند!

اما چه کاری باید انجام بدهیم که محتوای تولید شده توسط ما بتواند لینک های بسیاری جذب کند؟

برای این که بتوانیم در دنیای جنگ محتوایی امروز، محتوایی تولید کنیم که بالقوه لینک ساز باشد و بتواند ارزش بسیاری به سوی وبسایت ما روانه کند باید چندین نکته زیر را رعایت کنیم :

  • ارزشمند باشد. (توسط یک شخص متخصص و معتمد نوشته شده باشد)
  • همیشه سبز یا EverGreen باشد. (محتوایی که هیچ گاه قدیمی و OutDate نشود)
  • یونیک باشد و یک ویژگی خاص و متمایز کننده داشته باشد.
  • محتوا کاربردی و قابل استفاده باشد.

اگر محتواهایی که تولید می کنید چنین ویژگی هایی داشته باشند، بالقوه می تواند بک لینک های بسیاری برای شما جذب کند.

منبع: graywebmaster.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا