مدیریت خدمات فناوری اطلاعات

افزایش کارایی واحد فناوری اطلاعات

کارایی فناوری اطلاعات با عناوین دیگری از جمله کارایی سیستم‌های اطلاعاتی، موفقیت سیستم‌های اطلاعاتی، ارزیابی فناوری اطلاعات یا ارزیابی سیستم‌های اطلاعات شناخته شده است.

از آنجا که واحدهای فناوری اطلاعات، عملکرد واحدهای دیگر سازمان را ساده‌سازی می‌نمایند، سنجش کارایی فناوری اطلاعات کاری دشوار است. از سوی دیگر، افزایش کارایی واحد فناوری اطلاعات، می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر کارایی کل سازمان داشته باشد.

بطور کلی، کارایی فناوری اطلاعات در دو سطح عملیاتی و استراتژیک مورد ملاحظه قرار گرفته شده است. در سطح عملیاتی، تاثیر فناوری اطلاعات بعنوان کارایی عملیاتی این فناوری طبقه‌بندی شده است که بر بهبود عملیات کسب‌وکار متمرکز شده است. در سطح استراتژیک، اثر استراتژیک فناوری اطلاعات بعنوان چابکی شرکت مورد اشاره قرار گرفته شده است که بعنوان یک قابلیت سازمان – که توسط فناوری اطلاعات در جهت پی بردن به تغییرات محیطی و آمادگی پاسخ‌دهی توانمند شده است –  مورد توجه می‌باشد.

سازمان‌ها پیوسته برای گسترش فناوری اطلاعات در میان واحدهایشان تلاش می‌کنند. این مسئله به بهبود تسهیم داده‌ها، امنیت و شفافیت کمک‌های شایانی خواهد کرد. هدف نهایی در کسب بالاترین درجه کارایی فناوری اطلاعات، ادامه روندهای مثبت سودآوری کسب‌وکار از راه بهبود در عملیات کسب‌وکار می‌باشد. این روش اختصاصی، واحد فناوری اطلاعات را در میان سایر واحدها بهبود داده و عملکردی در سطح بالا را با در نظر گرفتن کارایی فناوری اطلاعات در تک تک واحدها بجای کل آنها، موجب خواهد شد.

یکی از جنبه‌های بسیار مهم در برخورد با کارایی فناوری اطلاعات، معماری سازمانی آن می‌باشد. معماری سازمانی، روشی شناخته شده برای انجام تجزیه و تحلیل‌های سازمانی، طراحی، برنامه‌ریزی و اجرا است که از روشی کل‌نگر از تمامی زمان‌ها برای توسعه موفقیت‌آمیز و اجرای استراتژی استفاده می‌کند. معماری سازمانی در وهله اول بر استاندارد کردن فرایندها و شفافیت داده‌ها متمرکز می شود، و افزایش این دو برای تحقق و افزایش کارایی فناوری اطلاعات ضروری خواهد بود.

 منبع:فراگستر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا