۴ سامانه تامین مالی جمعی با ارز دیجیتال

شیوه تامین مالی جمعی (crowdfunding) یک مدل جدید برای جذب سرمایه برای پروژههای کوچک و بزرگ است. در این شیوه، تعداد زیادی از کاربران، هر کدام با دادن مبلغی مشخص میتوانند در پروژه سرمایهگذاری کرده و در پیشرفت آن سهیم باشند. از معروفترین سامانههای تامین مالی میتوان به کیکاستارتر (KickStarter) و ایندیگوگو (Indiegogo) اشاره کرد.سامانههای تامین مالی معمولا پول رسمی میپذیرند. با این وجود، تعداد اندکی از آنها هستند که کاربران در آنها میتوانند با ارز دیجیتال به مشارکت بپردازند.
در ادامه به معرفی ۴ سامانه تامین مالی جمعی با ارز دیجیتال میپردازیم.
۱. ویفاندر (Wefunder)
این سامانه به کاربران امکان میدهد حتی مبلغ ۱۰۰ دلار را نیز بر روی استارتاپهای مورد علاقه خود سرمایهگذاری کنند. ویفاندر اولین سامانه تامین مالی جمعی بود که بیت کوین را نیز به فهرست شیوههای پذیرش کمک مالی خود افزود.
این سامانه، بیت کوین دریافتی را به دلار آمریکا تبدیل کرده تا تامین مالی پروژه به شکلی با ثبات (و بدون نوسان قیمت ارز دیجیتال) پیش برود. اگر پروژه نتواند بودجه مورد نظرش را به دست آورد و یا با شکست روبرو شود، کاربرانی که به صورت بیت کوینی به آن کمک کردهاند میتوانند همان مقدار را البته به قیمت روز و در قالب دلار دریافت کنند.
یکی از دردسرهای پذیرش ارزهای دیجیتال در کسبوکارهای آنلاین، نوسانات شدید قیمتی آن است که میتواند به بروز مشکلاتی غیرقابل پیشبینی بیانجامد. این مشکلات میتواند سرمایهگذاریهای صورت گرفته در سامانههای تامین مالی جمعی را نیز تهدید کند. با این وجود، الگوی عملکرد ویفاندر را میتواند راهی معقول برای جلوگیری از ضررهای احتمالی ناشی از این وضعیت دانست.
۲. کویناستارتر (CoinStarter)
سامانه کویناستارتر بخشهای زیادی از جمله اخبار مربوط به ارزهای دیجیتال دارد. با این حال، این سامانه در زمینه تامین مالی جمعی نیز فعالیت میکند. استارتاپها و صاحبان پروژه میتوانند سرمایه مورد نیاز خود را از طریق ارزهای دیجیتال تامین کنند.
یکی از مزایای تامین مالی با استفاده از ارزهای دیجیتال این است که استارتاپها به این ترتیب میتوانند سرمایهگذاران و کاربرانی از سراسر دنیا بیابند. تعریف کمپین در کویناستارتر ساده است و پیچیدگی چندانی ندارد. کویناستارتر در زمینه فروش اولیه سکه (ICO)، پیشفروش اولیه سکه (pre-ICO) نیز فعالیت دارد.
۳. استارتانجین (StartEngine)
استارتانجین نیز یک پلتفرم دیگر سرمایه است که به کاربران امکان سرمایهگذاری بر روی کسبوکارهای تازه تاسیس را میدهد. کسبوکارهای مختلفی (از اپلیکیشنهای ویژه گوشی تا شرکتهای فعال در زمینه انرژی پاک) در این سامانه تعریف میشوند. استارتانجین از تابستان ۱۳۹۷ پذیرش بیت کوین را آغاز کرد و به کسبوکارها امکان میدهد تا ۱/۷ میلیون دلار را با این ارز دیجیتال جمعآوری کنند.
۴. کیکآیسیاو (KickICO)
چندین مدل برای تامین مالی وجود دارد که برای نمونه میتواند به کمپینهای مبتنی بر پاداش (دریافت پاداش به ازای کمک صورت گرفته)، کمپینهای مبتنی بر کمک بلاعوض و نیز تامین مالی خُرد (برای نیازهای فوری و کوچک افراد و بنگاهها) اشاره کرد. مدل فروش اولیه سکه (ICO) نیز یکی دیگر از این شیوههاست که به ویژه برای تامین مالی پروژههای مربوط به ارزهای دیجیتال فعالیت دارد. کیکآیسیاو (همان طور که از نامش نیز پیداست) در این زمینه فعالیت میکند. این سامانه یک توکن به نام کیککوین (KickCoin) نیز دارد که در برخی صرافیها خرید و فروش میشود.
بسیاری از پروژههای تامین مالی منتشر شده بر روی کیکآیسیاو به ارز دیجیتال و یا بلاک چین مربوط هستند.
منبع: ارزنگار